Altılı Masa liderleri, 4 saat süren toplantının ardından adaylarını ve 12 maddelik ortak mutabakat metinlerini açıkladı.

Mutabakat metnindeki çelişkili ve muğlak ifadeler siyasetin gündemine otururken Ali Babacan’ın yine Avrupa ile karşılaştırma yapması dikkat çekti.

Metne ilişkin konuşan Ali Babacan, "Bizim kalitede çalışmayı çok az görürsünüz" dedi.

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, FOX TV'ye katılarak açıklamalarda bulundu.

"AVRUPA BİRLİĞİ’NDE BU KALİTEDE İŞ YOK"

Millet İttifakı'nın ortak mutabakat metnini övmeye doyamayan Babacan, şu ifadeleri kullandı:

Geçiş süreci yol haritası ne demek; bir ortak yönetim modeli. Yani 6 parti seçimden sonrası ülkeyi beraberce nasıl yönetecek. Dün biliyorsunuz sadece cumhurbaşkanı adayımızı açıklamadık aynı zamanda 6 partinin ülkeyi ortak nasıl yöneteceğini detaylarıyla ilan ettik. İnanın şu anda bizim yaptığımız iş var ya, Avrupa Birliği'nde bu kalitede iş yok şu anda. Avrupa Birliği demokrasilerine bakın, seçimlere bakın, bizim kalitede çalışmayı çok az görürsünüz. Belki Almanya'da, Hollanda'da falan tek tük denk gelirsiniz. Ama bu kadar kalitede bir çalışma yok.

"AVRUPA BİZE AFERİN DİYECEK"

Geçtiğimiz aylarda da Halk Tv'ye katılan Babacan, yaptıkları çalışmanın çok kıymetli olduğunu iddia ederek şunları söylemişti:

Bütün Avrupa'dan bunu izliyorlar. Ben Davos'taydım orada kaç tane gazeteci belli başlı gazetelerin sahipleri Genel Yayın Yönetmenleri orada. Geldiler bana hepsi sordular 'Ne yapıyorsunuz?' Ben de anlattım, bir İspanyol gazeteciye de mülakat verdim. Onların hepsine bunları anlattım, dediler ki çok güzel bir şey. Yapıyoruz dedim. Şimdi Avrupa'dan da bakacaklar aferin Türkiye'ye diyecekler.