Adnan Oktar ve ekibine 11 Temmuz 2018 tarihinde suç örgütü ile ilişkili operasyon yapılmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 8 Temmuz 2019 yılında iddanamesi hazırlanmış, 17 Eylül 2019 yılında  örgütün yargılanmasına başlandı.İstanbul 30. ağır ceza Mahkemesi 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davanın devamında sanıkların son sözleri soruldu. Bütün sanıkların Kızıl Elmacı ile Ülkücü oldukları iddia aderek, Adanan Oktar'a ayrılmayacaklarını, beraatlerinden sonra kaldıkları yerden devam edeceklerini ifade ettiler. Örgüt ele başı Adnan Oktar ise  "Şeytan, İblis ve Deccal mağlup oldu" dedi.

Kendinden Önce Oktar'ın tahliyesini talep etti

Örgütün 2 numaralı ismi olarak tanınan ve adı geçen  Didem Ürer, 

"Canım, ruhum, her şeyim Adnan Oktar'ı çok seviyorum. Önce onun, sonra bizlerin tahliyesini istiyorum"

dedi. Son sözlerini dillendiren bazı sanıkların ise, duruşmanın son bulmasını beklemeden kaçarcasına salonu terk ettikleri görüldü.

11 Ocak'ta karar açıklanacak

Sanıkların teker teker son sözleri alınırken mahkeme heyheti, dosyanın kapsam ve niteliği gereği kararın duruşmasını 11 Ocak 2021 tarihine erteledi. Ertelediği tarihte ise, yargılama aşamasının tamamlanacağı davaya ilişkin nihai kararın verileceği açıklandı.

1365Yıla kadar hapsi isteniyor

Örgüt ele başı Adnan Oktar'ın ise, 150 yıldan bin 365 seneye kadar hapis istemi ile cezalandırılması isteniyor. Bu kapsamda, 7'si çocuk 27 kişiye karşı cinsel istismarla suçlanan Adnan Oktar, Örgütün ele başı ve yöneticisi olması nedeni ile diğer örgüt mensuplarının mağdurlara yönelik tüm cinsel eylemlerinden sorumlu tutuluyor.