Altılı koalisyon masasının cumhurbaşkanı adayı olmak için her partiye CHP listelerinden milletvekilliği dağıtan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içerisinde yaşanacak milletvekilliği adaylığı krizini çözmek için bakanlık vaat etmeye başladı.

CHP’de bazı MYK üyeleri, bakanlık görevi alacakları için milletvekilliği adaylık başvurusu yapmadı.

Tek yetkili olan Kemal Kılıçdaroğlu, seçtiği MYK üyelerine bakanlık vereceğini söylediği ve çalışmalara şimdiden başlamaları talimatı verdiği ortaya çıktı.

CHP’LİLER GÖREV BEKLİYOR

Gönlünde İçişleri Bakanlığı olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in ardından dün de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, gazetecilerden helallik isteyip bu dönemde vekillik yapmayacağını açıkladı.

Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Ahmet Akın ve Bülent Kuşoğlu da başvuru yapmayarak bakanlık görevi beklemeye başladı.

VEKİLLİK DAĞITACAK

Bilindiği üzere 6'lı masada yaşanan kriz ve uzun süren pazarlıklar kapsamında her partiye cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık ve milletvekilliği verilmesiyle anlaşıldı.

Bu anlaşmayla Gelecek Partisi ve DEVA Partisi 20'şer, Demokrat Parti 4, Saadet Partisi ise 10 milletvekili alacak.

SEÇİM KAYBEDİLİRSE..

Altılı masanın cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi durumunda genel başkanlar meclis dışında kalacak.

Bakanlık vaat edilen önemli isimler de milletvekili olamayacağı için seçimden sonra muhalefet partilerinde nasıl bir yapının oluşacağı merak konusu oldu.