Beyoğlu Taksim'de yaşanan taciz olayına benzer olayda Zeki A. isimli bir şahıs, 17 Ekim 2020 tarihinde akşam saatlerinde Hürriyet Mahallesi'ndeki İnönü Bulvarı'nda gördüğü bir genç kızı 100 metre aralıkla takip etmeye başladı.

Ardından kızı taciz eden sapık, mağdurun emniyete gidip şikayetçi olmasıyla güvenlik ekiplerinin menziline girdi. Ekipler güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek önce sapığı teşhis etti, ardından yakalamak üzere harekete geçti. Zeki A. isimli tacizci olayın yaşandığı gün aynı kıyafetlerle yakalandı. Emniyette ifade veren tacizcinin söyledikleri ise mide bulandırdı.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BETER

17 yaşındaki A.G. isimli kızı taciz eden 23 yaşındaki Zeki A., emniyetteki ifadesinde alkollü olduğunu, bu sebeple yanlışlıkla kızın göğüslerine dokunduğunu, taciz etmediğini ve pişman olduğunu ileri sürdü. Tacizci, emniyetteki ifadelerinin tamamlamasının ardından sevk edildiği adli makamlarca alınan karar doğrultusunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TAKSİM TACİZ OLAYINI HATIRLATTI

Söz konusu taciz olayı, geçtiğimiz günlerde Taksim'de meydana gelen olayı hatırlattı. Hatırlanacağı üzere Sezer T. isimli bir şahıs, metroda gördüğü genç kadını metrodan çıktıktan sonra uzun bir süre takip etmiş, ancak polis ekiplerinin durumu fark etmesiyle yakalanmıştı. Genç kadın, tacizci sapıktan şikayetçi olmuş, Sezer T. ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.