AÇLIK OTU NEDİR?

Aslen bir Afrikalı olan açlık otu, ülkemizde deve gözü otu, erkek sinameki gibi isimlerle de anılabiliyor. Faydaları nedeniyle tarihte yüzlerce yıl boyunca tedavi amaçlı olarak kullanıldığı söylenen bu ot, sinameki bitkisine benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Son yıllarda en aranan doğal isimlerden biri haline gelen açlık otu, tıpkı adı gibi görüntüsüyle de hemen farkını ortaya koyuyor, Adının da ele verdiği üzere zayıflama konusunda olumlu etkiler yarattığı biliniyor. Çok eski zamanlardan bu yana "doğal müshil" olarak anılıyor.

FAYDALARI NELERDİR?

Açlık otu doğal bir müshil etkisi göstererek kabızlık sorununa çözüm oluyor.
Vücudun yağ yakımına yardımcı olduğu söyleniyor.
Verdiği tokluk hissi sayesinde gereksiz yenen öğünlerden kurtarıyor.
Ölçülü olarak tüketildiğinde sindirim ve boşaltım sistemleri üzerinde olumlu etkiler yaratıyor. Hazımsızlık ve gaz sancılarından kurtardığı biliniyor.
Metabolizmayı hızlandırıcı bir etki gösterebiliyor, bu sayede zayıflama süreçlerine bir katkıda daha bulunmuş oluyor.
Çeşitli rahatsızlıkların söz konusu olduğu bağırsak florasını sağlığına kavuşturma konusunda vücuda destek veriyor.
Tansiyon üzerinde düzenleyici bir etki oluşturuyor.

NASIL KULLANILIR?

Açlık otu çayı tarifi için gerekli malzemeler:
1 su bardağı içme suyu
10 adet açık otu
Açlık otu çayı yapılışı:
Suyu güzelce kaynatın. Kaynatıp ayrı bir bardağa ya da cezveye aktardığınız sıcak suyun içine açlık otlarını atın ve bu şekilde 5-6 dakika demlendirin. Ardından içinden açlık otlarını çıkarıp biraz ılımasını bekledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Ayrıca, açlık otu kahvenin içine ilave ederek de tüketilebilir.

ZARARI VAR MIDIR?

Kendisi bir "doğal müshil" etkisi gösterdiğinden aşırı tüketilmesi durumunda bağırsakların fazla çalışmasına ve buna bağlı olarak ishale neden olabiliyor. Özellikle sıklıkla ishal sorunu yaşayanların tüketmesi önerilmiyor.

Yine bu özelliği nedeniyle uzun süreli kullanımlarında bağırsak tembelliğine yol açabileceği de göz önünde bulunduruluyor. Bağırsak florasının kalıcı bir hasar görmemesi için açlık otunun ölçülü bir şekilde tüketilmesi büyük önem taşıyor.

Aşırı tüketimi ishalle birlikte vücudun aşırı miktarda su kaybetmesine neden olabileceğinden, tansiyon problemi olanlar başta olmak üzere kronik, ciddi bir rahatsızlığı olanların, gebelik dönemindeki kadınların ve çocukların da tüketmesi tavsiye edilmiyor.