Özellikle yüksek tansiyonu düşürmede çok etkili olan limon aynı zamanda inatçı yağları da yok etmede oldukça etkilidir. Turunçgiller familyasından olan limon aynı zamanda süper besin olarak da adlandırılıyor.

LİMONLU SUYUN FAYDALARI

Limonlu su, vücudun günlük su miktarını karşılamak ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen birçok kişiye diyetisyenler tarafından öneriliyor. Bağışıklığı güçlendirmede etkin rol oynayan limon her sabah aç karna su ile birlikte tüketildiğinde hazımsızlığa da iyi gelmektedir.

Az kalorili olan limon suyu veya limonlu su tüketmek iştahı kontrol etmeye yardımcı olur. Ayrıca, günlük sıvı tüketiminin artışına katkıda bulunarak zayıflamaya destek olarak inatçı yağları cayır cayır yakmaktadır.  

Yapılan araştırmalara göre limonun ve limon suyunun içerdiği C vitamini ve biyoaktif bileşenler obeziteye bağlı artan infalamasyonun baskılanmasında da etkin rol oynuyor. 

Vücudunuzdan toksinleri atmaya da yarayan limonlu su iyi bir idrar söktürücü görevi görür. Bu yüzden her sabah aç karna limonlu su içerek zayıflama sürecinizi hızlandırabilirsiniz.  Düzenli ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız da ek olarak spor ve yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. 

LİMONLU SU NE KADAR İÇİLMELİ?

Uzmanlara göre, en etkili antioksidan ve çözücü madde içeren limonu günlük tüketeceğimiz suyun içerisine katıp günde en az 1 litre tüketildiğinde faydalı olacağını belirtiyor. Aynı zamanda limonlu suyu düzenli ve olması gerektiği kadar tüketmek fayda sağlaması açısında çok önemlidir.