Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından alınan yaptırım kararıyla alakalı bir değerlendirmede bulundu. Bu durumun, münhasır kendi içinde kalması gereken bir durum olduğunu dile getiren Demir, yaptırımların ilişkilere etki etmemesi beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Meclis'te basın mensuplarının sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD'nin Türkiye'ye yönelik olarak yaptırım uygulama kararı almasına ilişkin olarak birtakım değerlendirmelerde bulundu.

'İLİŞKİLERİMİZİ ÇOK ETKİLEMEMESİNİ BEKLİYORUZ'

Türkiye'nin bir NATO müttefiki olduğunu anımsatan Demir, ABD ile de bir müttefiklik ilişkisi olduğunu söyledi. ABD'nin de belirttiği üzere pek çok alanda Türkiye ile iş birliği yapıldığını hatırlatan Demir, "Onların devam etmesini biz de onlar da bekliyoruz. Bu münhasır, kendi içinde kalması icab eden bir durumdur. Bence bunun ilişkilerimize çok etki etmemesini bekliyoruz." dedi.

'BİZ BUNUN ÇARELERİNİ BULURUZ'

Yaptırım uygulanması halinde bunun çaresini kendi çevremizde bulabileceğimizin altını çizen Demir, Türkiye açısından yerli sanayinin gelişmesi hususunun devam edeceğini vurgulayarak, "Belki de daha hızlı bir şekilde devam eder. Bir manada da bu bir uyarı ve işaret fişeği olacaktır." dedi.