Bakan Fidan'ın açıklamaları şu şekilde:

Bugün terör grupları sosyal medyanın yaygınlaşmasından yararlanmakta. Finansman için organize suç faaliyetleri yürütmekteler. Terörizmle mücadelede geçmişin yöntemleri bugün yetersiz kalmakta. 

DEAŞ'la mücadele adı altında PKK ve uzantısı YPG'ye başta ABD olmak üzere müttefiklerimizin verdiği desteğin büyük bir stratejik hata olduğunu her zaman dile getirdik. Bu konuda milli güvenliğimizi tahkim edecek her adımı atacak, her önlemi alacağız.

FETÖ'nün dünya çapındaki terör ağına büyük darbe vurduk. Müttefiklerimizden teröre karşı net duruş bekliyoruz. Gazze'de İsrail'in dezenformasyonuna maruz kaldık.

Açık bir şekilde yaptığımız bir çağrıyı buradan tekrarlamak isterim. Batı dünyası İsrail'in savaş suçlarıyla aralarına mesafe koymalıdır. Koşullu koşulsuz her destek daha fazla Filistin'in öldürülmesi için açık bir çektir. Neyse ki dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın Filistin'e destek gösterileri, insanlığın bu gidişata izin vermeyeceğini göstermekte. 

Son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliği ile ülkemiz büyük bir aşama kaydetmekte. Dışişleri Bakanlığımız da bu çabalara güçlü bir şekilde iştirak etmektedir. Stratejik İletişime ağırlıklı olarak önem vermekteyiz. 

Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların güya ifade özgürlüğü kabul edildiği günümüz Avrupa'sında Filistin bayrağına ve barış çağrılarına tahammül edilememesini tarih unutmayacaktır. Zira gerçek barış adaletle mümkündür. Hakikat ile mümkündür.