ABD Başkanı Biden'ın 'sözde soykırım' açıklamasının sonrasında Türkiye'nin atacağı adımlar beklenirken, masaya İncirlik ve Malatya'nın gelmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan 1915 olaylarına dair "soykırım" ifadesini kullanması ardından Türk-Amerikan ilişkilerinde ciddi bir kırılma yaşandı. Skandal ifadenin ardındaki 'niyetin' ne olduğu tartışılırken, Türkiye'nin atacağı adımlarda konuşulmaya başlandı.

Ülke TV'de Ülke'de Bugün programında gazeteci M.Mustafa Yıldz'ın sorularını yanıtlayan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Havuç sopa taktiğiyle ABD bir yere varamaz." diyerek, Türkiye'nin S-400'ler konusundaki duruşunun net olduğunu söyledi.

Caşın, "NATO'da sayın Çavuşoğlu söyledi... Bu mesele kapanmıştır" şeklinde konuştu.

ABD'nin Türkiye'ye karşı tavrını değerlendiren Caşın, "Bunun cevabını yine savunma bakanımız, Sayın Akar verdi. 'Eğer başka bir niyet yoksa sebep füzeden korkuyorsunuz?' Yani taarruzi bir niyetiniz yoksa... Ben şüpheliyim yani, bu kadar Türkiye'ye karşı 40 bin tırla PKK'yı silahlandıran ve Yunan Büyükelçisini cesaretlendirip iki devlet arasındaki ilişkileri bozan ABD..." açıklamasında bulundu.

ABD'NİN KORKUSU

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, ABD Başkanı Biden'ın skandal açıklamasının sonrasında Türkiye'nin atacağı iki adımın olduğunu vurgulayarak, "İncirliği ve Malatya radarını kapatırız diye korkuyorlar. Bunu gereğince Türkiye düşünecek, yüce meclis buna karar verecek. ABD'nin yaptığı yanına kar kalmayacak." şeklinde konuştu.

ERMENİ LOBİLERİ TOPRAK TALEBİNDE BULUNACAK

"Daha kötü bir olay var" diyen Caşın, "Şimdi ABD'de bu ermeni lobileri bundan cesaret almak suretiyle 2T, 3T dediğimiz, tanıma, tazminat ve toprak talebinde bulunacaklar. Ne demek? Şöyle söyleyeyim... Hangi vatan evladı. Buna HDP'de dahil... Soruyorum... Samsun'dan Adana'ya kadar Doğu Anadolu toprağını Ermenilere verir. Onun için mi çarpıştık? Onun için mi biz şehit verdik? Onun için mi Kurtuluş Savaşı verdik? Onun için mi Nuri Paşa Bakü'ye çıktı." değerlendirmesi yaptı.

RUS PATRİĞİ: OSMANLI HRİSTİYANLARA BASKI UYGULAMAMIŞTIR

"Ve burada bir art niyet daha olduğu dün meydana çıktı" diyen Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Paşinyan'ın istifa etmesi hemen bunun akabinde geldi, yani burada Ermenistan'a da kırmızı ışık yakılıyor." şeklinde konuştu.

Caşın, "Cumhurbaşkanım, "30 yıldır Minsk'i çözmediniz. Biz özdük" diyor. Kim? Azerbaycan, Türkiye ve Putin. Bu da çok önemli, dikkat edin dün Rus patriğinden açıklama geldi. Bu da çok manidardır. "Osmanlı devletinde hristiyanlara karşı bir baskı olmamıştır." diye konuştu.

JOE BİDEN YUNAN MİLİTANI

Joe Biden tarih fakiri bir adam olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Rahmetli Ecevit'in dediği gibi Yunan militanı..." açıklamasında bulundu.

TÜRK ASKERİ AMAN DİYENE SİLAH ÇEKMEZ!

Türkiye Cumhuriyeti devleti böyle alçak bir kurşunla vurulacak kadar basit bir devlet olmadığının altını çizen Caşın, "Ne diyor Mehmet Akif, "Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın" Biz Çanakkale'de yedi düveli mağlup etmiş asil, büyük bir devletin evlatlarıyız. Ve atamızla da iftihar ediyoruz. Türk askeri merttir, Türk askeri cesurdur. Ve dini imanın gereği aman diyene silah çakmaz!" dedi

"CUMHURBAŞKANIN LİDERLİĞİNDE BU MİLLET HER TÜRLÜ MÜCADELEYE HAZIR"

"Türk milletinin kalbi yaralanmıştır fakat katiyen umudumuzu kaybetmiyoruz. Ve sayın Cumhurbaşkanının liderliğinde bu millet her türlü mücadeleye hazır" diyen Caşın, "Diplomasi, siyasi ve askeri, teknolojik olarak... Yani "Bizim Çocuklar" diyip ihtilal yaptıranlar değil... O çocuklar bugün uçak yapıyor, füze yapıyor. Dünyanın en iyi insansız deniz aracını yapıyorlar ve yaptıkları silah sistemleri ile dünya savaş tarihini değiştiriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "74'te de bize Fantom (Phantom) vermediler, sonra Sovyetler Afganistan'a girip İran'da devrim olunca gel dediler vereceğiz, biz 60 yıldır Fantomları kullanıyoruz." dedi.

ABD TARİHİ BİR HATA YAPTI

Caşın, "O teyyarelerin subayı olarak şunu söylüyorum," diyerek, ABD'nin yaptığı bu tarihi hata yaptığını bu olayın tarihte bir yüz karası olduğunu, Amerika çok ciddi bir partnerini kaybettiğini ve bundan geri dönüşün olmayacağını söyledi.