ABD'li emekli amiral James Stavridis ve gazeteci Elliot Ackerman'ın kaleme aldığı "2034: A Novel of the Next World War" adlı kitapta, gelecekteki dünya savaşının yoğunlukla insansız hava araçları ve otonom insansız askeri teçhizat ile yapılacağı belirtildi.

National Interest'ten Ethen Kim Lieser'in yazdığına göre, kitapta, 2034'te ABD savaş gemilerinin Güney Çin Denizi'ne girmesiyle "küresel yangının" başlayacağı yazıyor.

HACKER SALDIRILARI EŞLİK EDECEK

Dünyanın hızla geliştiği, bu yüzden savaş alanına insansız hava alanları ve otonom insansız askeri teçhizatların hakim olacağı ifade ediliyor.Stavridis ve Ackerman, gerçek silahlı çatışmalara düşman sistemlerine yönelik büyük ölçekli hacker saldırılarının eşlik edeceğine inanıyor.

Amiral Stavridis, ABD'nin çığır açan biyoteknolojiye dayalı sistemlerle bütünleşen küçük seçkin özel kuvvet gruplarını eğitmek zorunda kalacağını kaydediyor.Kitapta, halihazırda ülkelerin "geçmişteki savaşlar için geliştirilen silahları oluşturmaya ve edinmeye" devam ettiği, oysa insansız veya otonom silahlara odaklanılması gerektiği belirtiliyor.