Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye'nin Karadeniz'de doğalgaz rezervi keşfi ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Doğalgaz kaynaklarının ekonomik olarak büyük katkı sağlayacağını bildiren Berger, "Türkiye'nin refah içinde, istikrarlı, demokrasinin yerleştiği bir ülke olduğunu görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

TARİHİN EN BÜYÜK DOĞALGAZ KEŞİFİ

Eşi Marilena Georgiadou Berger ile bir dizi ziyareti gerçekleştirmek üzere Karabük'e gelen Büyükelçi Christian Berger, Safranbolu ilçesindeki Cinci Hanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini yaptığını bildirdi.

Doğalgaz kaynaklarının bulunması ekonomiye ve kalkınmaya önemli bir katkı sağlayacağını belirten Berger, "Biz her zaman Türkiye'nin refah içinde, istikrarlı, demokrasinin yerleştiği bir ülke olduğunu görmek istiyoruz Avrupa Birliği olarak. Başkanlığımızın her zaman mesajı bu olmuştur. Umut ediyoruz bu, en kısa sürede Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacak bir araca dönüşür." dedi.