Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından bir açıklamada bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, prensipte Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile diyaloğu sürdürmesinin bir zaruriyet olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

TÜRKİYE KONUSU, AB LİDERLER ZİRVESİ'NDE ELE ALINACAK

Almanya olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve Türkiye arasında uzlaşma yolu aradıklarını, fakat başarılı olamadıklarını açıklayan Maas, Türkiye konusunun AB Liderler Zirvesi'nde ele alınacağını, zirvede Türkiye'nin davranışlarının ne yönde sonuçları olması gerektiği konusunun görüşüleceğini söyledi.

OY BİRLİĞİNİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Maas, AB'nin, Doğu Akdeniz'de aktif adımlar atan Türkiye'ye ne tarz bir tepki verilmesi konusundaki oy birliğini sağlamak istediklerini söyledi. Brexit konusuna da değinen Maas, AB içinde bedeli ne olursa olsun bir anlaşma olmayacağının açık bir şekilde belli oldğunu dile getirdi, ancak kesin surette anlaşmak istediklerini de vurguladı.

 

Seyahat yasağı getirilmesi hususunda karar alındı

AB üyelerinin, insan hakları ihlalleri hususunda mal varlıklarının dondurulmasıyla seyahat yasağı getirilmesi konusu hakkında karara vardığı belirtildi.