Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

AB ülkelerinin liderleri, Ukrayna'ya destek, göç ve ekonomi gibi konuları ele almak üzere olağanüstü zirve toplantısında Brüksel'de bir araya geldi.

Toplantıya başkanlık eden AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Sözcüsü Barend Leyts, toplantının 1 dakikalık saygı duruşuyla açıldığını bildirdi.

Leyts, "Olağanüstü AB Konseyi Toplantısı, Türkiye ve Suriye'yi vuran depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı" ifadesini kullandı.

AB Zirvesi'ne bugün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin de katılması planlanıyor.

Öte yandan AB ülkelerinin liderleri, depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben mektup yazarak taziye ve dayanışma mesajlarını iletti.

SCHOLZ: TÜM KALBİMİZLE TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Brüksel'de düzenlenen AB liderler zirvesi öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Avrupa'nın Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin acılarını hissettiğini belirten Scholz, "En sevdiklerini kaybeden yakınların ve dostların yanındayız. Tüm kalbimizle Türkiye'nin de yanındayız. Hızlı şekilde buraya yardım organize edilmesi için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı. Scholz, depremde yıkılan binaların yeniden inşası için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.