ABD yönetimi, bugün yeni aldığı kararla skandal kararla yine yakışanı yaptı. Resmi olarak kamuoyu ile paylaşılan bilgiye göre ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Herzliya kentinde bulunan ABD Büyükelçiliği'ne ait konutu, adı açıklanmayan bir müşteriye satıldı. 

Konuya ilişkin olarak büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, konutun en iyi teklifi veren kişiye satıldığı bilgisi paylaşıldı.

BİNANIN KUDÜS'E TAŞIMA KARARINI TAMAMLAR NİTELİKTE

Alınan bu kararın, ABD'nin Mayıs 2018'de İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararını tamamlayıcı nitelikte olduğu ve gelecek Washington yönetiminin büyükelçiliği tekrar Tel Aviv'e taşımasını zorlaştırmaya yönelik bir hamle olduğu bildiriliyor. Büyükelçiliğin Kudüs'e taşınmasının ardından ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, bahsi geçen konutu kullanmayı bırakmıştı.

MÜŞTERİLER ARASINDA SHELDON ADELSON DA VARDI

ABD yönetiminin neredeyse 89 milyon dolardan satışa çıkarttığı binayı alabilecek müşteriler arasında "Kumarhaneler Kralı" takma adıyla bilinen Yahudi asıllı ABD'li iş insanı Sheldon Adelson'un da müşterileri arasında yer aldığı da gelen bilgiler arasında.