Rusya,İran, Irak ve Suriye'den saldırıyla ilgili sert açıklamalar geldi.

RUSYA: ULUSLARARASI HUKUKU HİÇE SAYIYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığından ABD'nin Suriye ve Irak saldırılarına yönelik açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı yazılı açıklamada, “ABD'nin Irak ve Suriye genelinde stratejik bombardıman uçaklarının yer aldığı, onlarca hedefte hasar bırakan ve sivilleri öldüren hava saldırıları, Orta Doğu'daki politikasının saldırgan doğasını ve uluslararası hukuku tamamen hiçe saydığını bir kez daha dünyaya gösterdi. İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetlerinin ABD saldırılarına itaatkar bir şekilde katılması, kimsede ‘uluslararası koalisyon' yanılsamasına yol açmamalı. Londra, Washington'daki patronlarının tamamen provokatif eylemlerini destekleme konusundaki gayretinin hesabını henüz vermedi” ifadelerini kullandı.

IRAK İDDİALARI YALANLADI

Irak Hükümeti Sözcüsü Basim el-Avvadi tarafından yapılan açıklamada, "ABD'nin Anbar'ın Akaşat ile el-Kaim kasabalarındaki güvenlik güçlerimizin yanı sıra sivil yerleşim alanlarını hedef alan saldırıları sonucu aralarında sivillerin de bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı" ifadelerini kullandı.

El Avvadi ayrıca ABD'nin saldırıdan önce Irak hükümetini bilgilendirdiği yönündeki açıklamaları da yalanladı. 

SURİYE: BARIŞ VE GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin saldırılarının uluslararası barışı ve güvenliği tehdit ettiği belirtildi.

Açıklamada, "ABD'nin saldırıları Orta Doğu'daki çatışmayı çok tehlikeli bir şekilde körüklüyor" denildi.

İRAN: SALDIRILARI KINIYORUZ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin uluslararası hukukun açık ihlali olarak değerlendirdiği saldırıları kınadığını bildirdi.

ABD yönetiminin "bir başka macerası ve stratejik hatası" olarak nitelediği saldırıların "bölgede gerginlik ve istikrarsızlığın tırmanmasından başka bir sonuç doğurmayacağını" ifade eden Kenani, ABD'nin bu saldırılarla yalnızca Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in hedeflerine hizmet ettiğini öne sürdü.