ABD'nin Kentucky eyaletinden bir eyalet senatörü, çocuklara yönelik cinsel istismarı azaltmak için pedofillerin çocuk şişme bebekleri kullanıp kullanamayacağıyla ilgili spekülasyon yaptıktan sonra eleştirildi.

Demokrat eyalet senatörü Karen Berg, 29 Şubat'ta düzenlenen senato yargı komitesinde bu şişme bebeklerin "MAP'lere" (reşit olmayanlara ilgi duyan kişi/minor-attracted person) bir "rahatlama" sağlayabileceğini öne sürmüştü.

Berg, "Kendilerini MAP (reşit olmayanlara ilgi duyan kişi) diye tanımlayanlar var ve bu bebekler üzerinde yapılan sınırlı sayıdaki araştırmalar bu bebeklerin, reşit olmayanlara ilgi duyanların dışarı çıkıp çocuklara saldırma eğilimlerini gerçekten azalttığını gösteriyor" demişti.

Berg, "Aslında bu onlara bir rahatlama sağlıyor ve evlerinin dışına çıkma olasılıklarını azaltıyor" diye eklemişti.

Eleştirilerin ardından Berg 1 Mart'ta bir açıklama yayımlayarak sözlerine açıklık getirdi.

Berg eski adı Twitter olan X'te, "Bir anne ve hekim olarak elbette pedofilinin zararlarından derin endişe duyuyorum ve komitedeki soru önergem bunu aktaramadıysa üzgünüm" diye yazdı.

Berg, "Gençlerimizin refahını koruma ve failleri sorumlu tutma taahhüdümle uyumlu bir duruşla, çocuk şişme bebeklerini yasaklayan 207 sayılı Temsilciler Meclisi Yasa Tasarısı lehinde oy kullandım" diye ekledi.

Berg'in yorumları, çocuk şişme bebek bulundurmayı, ticaretini veya ithalatını yasadışı hale getirmek için "çocuk şişme bebek" ve diğer öğelerin yasal bir tanımını arayan 207 sayılı Temsilciler Meclisi Yasa Tasarısı'nın komitede tartışıldığı sırada yapıldı.

Komite oturumu sırasında Berg, çocuk şişme bebeklerini bilmediğini ve bir önceki gece Google'da arama yaptığını, bunun da kendisine MAP'ler için çocuk şişme bebekleriyle ilgili yapılan araştırmaların çocuk cinsel istismarı olasılığını azaltabileceğini gösterdiğini söyledi. Araştırmanın reşitlere ilgi duyan kişilerde aynı sonuçları desteklemediğini de sözlerine ekledi.

Berg, Kentucky'de çocuk şişme bebeklerini yasadışı hale getirecek yasa tasarısı lehinde oy kullandı.

2 Mart'ta Cumhuriyetçi Parti'nin Kentucky Başkanlığı, X'te Berg'i eleştirmiş ve Vali Andy Beshear'ın "bir Demokratın çocuk şişme bebeklerinin toplumumuzda bir yeri olduğunu öne süren sözlerini henüz kınamamasını" sorgulamıştı.

Kentucky Başkanlığı'nın hesabından "Bu görüşler onun Kentucky ekibinin bir parçası mı? Kentuckyli çocukları korumak için bu tür söylemlere karşı güçlü bir duruş sergilemeli" diye yazılmıştı.

Vali Beshear 5 Mart'ta Berg'in açıklamalarına yanıt verdi.

Beshear, "Onun yorumlarına katılmıyorum. Bunun iyi bir yasa olduğunu düşünüyorum" dedi.

Pek çok nedenden ötürü gerekli bir yasa ve nihayetinde çocuklarımızı daha güvenli hale getirecek.

Vali, tasarı masasına ulaştığında onu imzalayıp yasalaştıracağını söyledi.