Koronavirüsün merkez üssü ABD'den şok bir istifa geldi. Özellikle de yaptığı maske açıklamarından ötürü vatandaşların hedefi haline gelen ve yoğun bir şekilde eleştiri yağmuruna tutulan Dr. Scott Atlas'ın istifa ettiği öğrenildi. Atlas, ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs danışmanı olarak görev yapıyordu.

TRUMP'A BİR İSTİFA MEKTUBU GÖNDERDİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19 veya kovid-19) sebebiyle ABD'de çok fazla insan ölmüştü. Koronavirüsün merkez üssü haline gelen ABD'de, Fox News kanalına yazılı bir açıklama yaptığı öğrenilen Dr. Atlas, kamuoyunda da pek çok kez eleştiri almıştı. Özellikle maske açıklamaları sebebiyle yoğun bir şekilde eleştirilen Atlas, Trump'a istifa mektubunu gönderdi.

ANA NEDEN ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

Trump'a bir istifa mektubu yollayan Atlas, ABD Başkanı özel danışmanlığı görevinden ayrıldığını bildirdi. Gelen bilgilere göre, Dr. Atlas'ın görevini bırakmasındaki ana etken ise, ABD'de 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşen başkanlık seçimlerinde Trump'ın mağlup olmasıydı.

Ayrıca koronavirüs kabusunu en şiddetli yaşayan ülkelerden biri olan ABD'de sık sık eleştiri alan Dr. Atlas, yaklaşık olarak 4,5 ay önce bu göreve getirilmişti.

 

Röportajına büyük eleştiri geldi

Kasım ayının başında RUS RT adlı kanala bir röportaj veren Dr. Atlas, kamuoyunun eleştiri oklarına maruz kalmıştı. Atlas, eleştiriler sonrasında bu kanalın, ABD Yabancı Ajanlar Kayıt Yasası'na (FARA) tabi olduğundan haberdar olmadığını söylemişti.