AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretinde 8 saat ortadan kaybolduğunu, hiç kimsenin haberi olmadığını belirterek, "Yarın öbür gün başına bir şey gelse 'Nerede bu devlet' diye ilk bağıran kendisi olacak." dedi.

Subaşı, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretindeki programlarının New York ve Washington'da yerleşik olan Türk gazetecilere kapalı olduğu haberini aldıklarını söyledi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisini ziyaret eden yabancı devlet görevlileri ile yaptığı görüşmelerin özetinin bir kopyasını kendi arşivine koyarken, bir kopyasını da Dışişleri Bakanlığına gönderdiğini Yavuz Donat'ın kitabından okuyarak anlatan Subaşı, "Bir tarafta böyle bir devlet adamlığı, bir tarafta ABD ziyaretinde koskoca kayıp 8 saat." dedi.

 

ORAY EĞİN'DEN YENİ İDDİA

Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki gezisini takip eden isimlerden Habertürk yazarı Oray Eğin Kılıçdaroğlu'nun plan dışı bir hareketle 8 saat ortadan kaybolduğunu iddia etti.

Yaşanan sıra dışı gelişmeyi köşesine taşıyan Eğin "(Kılıçdaroğlu) Salı sabahı Boston’da yaptığı bir görüşmeden sonra tarifeli uçakla başkente gelmesi bekleniyordu. Ama biletini yaktı ve otomobille yola çıkmaya karar verdi. Boston ve D.C. arası trafiksiz, hiç durmadan en az sekiz saat demek " ifadelerini kullandı.

"O SIRADA NE YAPTIĞINA DAİR HİÇ BİR BİLGİ YOK"

Eğin oradaki gazetecilerle birlikte yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle ifade etti; Türkiye’yi yönetme iddiasındaki bir lider gezisi üzerine epey spekülasyonlar yapılan ABD gibi bir yerde en azından sekiz saat ortadan kayboluyor. O sırada ne yaptığına dair hiçbir bilgi yok. Bildiklerimiz sadece parti yetkililerinden aktardığından ibaret.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretindeki programlarına ABD'de yaşayan gazetecilerin alınmaması kriz çıkardı.

"SADECE YANINDA GETİRDİĞİ GAZETECİLER ALINDI"

NTV'nin Washington temsilcisi Hüseyin Günay sosyal medya hesabından duruma tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretindeki tüm programları New York ve Washington'da yerleşik olan Türk gazetecilere kapalı. Görüşmelere/etkinliklere sadece yanında getirdiği gazeteciler alınıyor."

"EN AZ 20 GAZETECİ DIŞARDA KALDI"

Hürriyet Gazetesi'nin New York- Washington muhabiri Razi Canikligil de, "Sonrada 'yandaş medya' terimini dillerinden düşürmüyorlar. En az 20 gazeteci dışarda kaldı." ifaderini kullandı.