ABD'li yetkililerin son dönemde UFO'larla alakalı açıklamaları kafaları bir hayli kurcalıyor. Savunma Bakanlığı içinde kurulan bir birimle ciddi ciddi UFO araştırmalarına başlayan Washington'dan bir yetkili, "Daha fazla bekleyecek zaman kalmadı" diyor.

ABD geçtiğimiz iki haftayı UFO iddialarını tartışarak geçirdi. Önce San Diego kıyılarında donanmaya ait bir geminin yakınında çekilen bir video büyük merak uyandırdı. Belgeselci Jeremy Corbell'in çektiği görüntülerle alakalı olarak Savunma Bakanlığı (Pentagon) "İnceleniyor" diye açıklama yaptı. James Corden'ın sunduğu The Late Late Show'a katılan eski Başkan Barack Obama'nın şakayla karışık "Göklerde dolaşan ne olduğunu tam olarak bilemediğimiz kimi nesnelerin görüntüleri ve kayıtları var" demesi de soru işaretlerini artırdı.

Son olarak bu hafta başında, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında bir muhabirin son dönemde ABD hava sahasında UFO görüldüğüne dair hazırlanan istihbarat raporuna işaret etmesi üzerine, "Tanımlanan ya da tanımlanamayan hava araçları tarafından hava sahamıza yönelik ihlalleri ciddiye alıyoruz" şeklinde konuştu. Psaki, söz konusu istihbarat raporunu da ciddiye aldıklarını ve beklediklerini ifade etti.

Washington Post gazetesi de, "Bir vakitler dalga geçilen UFO'lar nasıl Washington'da bir ulusal güvenlik sorunu durumuna geldi?" başlıklı haberinde bu tartışmaların tarihini ve bugününü mercek altına aldı.

CIA DİREKTÖRLERİ BİRER BİRER AÇIKLAMA YAPIYOR

Bununla beraber bir dönem kamuda görev yapmış birçok şahıstan de çok şaşırtıcı açıklamalar geliyor. Mesela CIA'in eski direktörü John Brennan, geçtiğimiz sene sonlarında George Mason Üniversitesi Ekonomi Bölümü profesörlerinden Tyler Cowen'ın sunduğu bir podcast'e konuk oldu. Brennan burada, "Bütün bir evrende bizden başka yaşam formu olmadığına inanmak biraz hadsizlik ve kendini beğenmişlik" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz ay da bir diğer eski CIA Direktörü olan R. James Woolsey, paranormal aktivitelere yoğunlaşan bir içerik sitesi olan Black Vault'a yaptığı açıklamada, "Kibarca söylemek gerekirse birkaç sene önceki kadar şüpheci değilim. Birçok akıllı hava aracını ve deneyimli pilotu şaşırtan bir şeyler oluyor" şeklinde konuştu.

İki eski direktör de açıklamalarında kimi Hava Kuvvetleri ve Donanma pilotlarının son dönemde medyada yayınlanan videolarından bahsetti. Söz konusu radar kaynaklı videolarda ne olduğu açıklanamayan nesneler alışılmadık bir süratle hareket ediyor ve en ileri seviye askeri uçaklarla kıyaslandığında bile mantıkla açıklanamayan hava manevraları yapıyor.

Videolardan birinde radar uçan tuhaf bir nesneye kilitlenirken pilotun, "Şuna bak!" dediği duyuluyor. Diğer pilot, "Kendi etrafında dönüyor" derken ilk pilot, "Aman Tanrım" diye konuşuyor.

PENTAGON VİDEOLARI DOĞRULADI

Videoların hakiki olduğunu Pentagon yetkilileri doğruladı. Hatta görüntülerin kimileri "60 Minutes" adlı haber programında bile yayınlandı.

Brennan, "Donanma pilotlarının çektiği videoların bazılarını gördüm ve doğrusunu söylemek gerekirse, görüntüler epey şaşırtıcı" dedi ve ekledi:

"Gelecekte göreceğimiz olguların bir kısmının halen açıklanamamış olduğunu düşünüyorum. Doğrusu, bunlar şimdilik anlayamadığımız ve bazılarının farklı bir yaşam formu olarak nitelendirebileceği bir kısım faaliyetin de sonucu olabilir."