3 Kasım 2020 tarihinde başkanlık seçimleri başlıyor. Bu bağlamda hali hazırda ABD'nin başkanlık görevini yapan Donald Trump ve Demokrat aday Joe Biden karşı karşıya gelerek sandıkta tüm kozlarını paylaşacak. Ancak seçimden önce New York'ta meydana gelen kavga olayı her şeyi karıştırdı. Geçtiğimiz gün New York adeta savaş alanına döndü. Caddede toplanan Trump karşıtları ve destekçileri birbirine girdi. Kavgada pek çok kişinin yaralandığı, polislerin kavgaya müdahale etmekte zorluk çektiği öğrenildi. Pek çok kişi kavganın ardından gözaltına alındı.

TRUMP'ÇILAR, 'BLACKLİVESMATTER' GRUBUYLA KAVGAYA TUTUŞTULAR

Geçtiğimiz Mayıs ayında polis şiddetine maruz kalarak yaşamını yitiren siyahi George Floyd'un ölümünün ardından bir araya gelen "Black Lives Matter" (Siyahilerin Hayatları Önemlidir) grubu, yaklaşık bir ay ABD Başkanı Donald Trump'a karşı protestolar yapmıştı. Trump'ın ırkçılık yaptığı gerekçesiyle bir araya gelen grup, New York'ta Trump destekçileri ile karşı karşıya geldi.

İki grup arasında önce sözlü tartışma çıktı

5. Cadde'deki Trump Tower binasının önünde toplanan Trump destekçileri, şehirde dolaşmak için toplu olarak bir araya geldikten kısa bir süre sonra "Black Lives Matter" grubuyla karşılaştı. İki grup arasındaki gerginlik, Trump destekçilerinin devasa bir Trump bayrağı açmalarıyla başladı. 

İki grup önce sözlü olarak tartıştı, ardından tartışma fiziksel kavgaya dönüştü. Kavgada pek çok kişinin yaralandığı, polisin ise kavgaya müdahale etmekte güçlük çektiği öğrenildi. ABD polisi pek çok kişiyi gözaltına aldı.