ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü YPG/PKK'ya bağlı sözde güvenlik güçlerine 400 milyon değerinde destek sağladı. Büyük bölümü askeri amaçlar uğruna kullanılacak olan destek paketi, Suriye'deki terör örgütleri YPG/PKK'ya geçen ay ulaşmaya başladı.

PROGRAM YILBAŞINA KADAR SÜRECEK

Destek programının yılbaşına kadar devam edeceği öğrenilirken, programda terör örgütü mensupları için bomba keşif cihazları, polisiye ekipmanlar ve parmak izi takip cihazlarının temin edildiği de belirtildi.

Koronavirüs test kiti de örgüte teslim ediliyor

Programda askeri amaçla kullanılacak malzemelerin yanı sıra, dünyayı etkisi altına alan ve gücünü aktif olarak barındıran koronavirüsün tespiti için kovid-19 test kitleri de örgüt mensuplarına teslim ediliyor. Bu destek programı vasıtasıyla örgütün işgal ederek kazandığı bölgelerdeki iç güvenlik mekanizmalarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

 

 

"İNSANİ YARDIM" OLARAK NİTELENDİRİLDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı'na destek programıyla ilgili soru soran Anadolu Ajansı muhabirleri, şu cevapla karşılaşt:

"Bu fonların hiçbiri güvenlik güçlerine aktarılmayacaktır. Kısa süre önce açıklanan 720 milyon dolarlık paranın tamamı ise insani yardım içindi. Amerika Birleşik Devletleri, Suriye içindeki ve bölgedeki Suriyelilere bu insani yardımları, sahadaki deneyimli ve güvenilir ortaklar olan uluslararası örgütler ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla sağlıyor."

25 Eylül tarihinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından yapılan bir duyuruda, ABD yönetiminin Suriye'ye 720 milyon dolar ekstra insani yardım yapacakları bildirilmişti. Ancak ABD, sözde eğitim programlarının arkasına sığınarak terör örgütlerine pek çok kez ekipman ve silah yardımı yapmış, askeri eğitim sağlamıştı.