ABD'nin Hazine Bakanlığı yaptığı açıklama, İran lideri tarafından kontrol edilen milyar dolarlık kuruluşların hedef alındığını açıkça ifade etti.

Yapılan açıklamanın devamında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney idaresindeki İmam Humeyni'nin Emrinin İnfazı (EIKO) ve Astan Quds Razavi (AQR) kurumları ile bu kurumların başında olan liderleri ve yan kuruluşlarına yaptırım uygulanacağı açıklandı.

OFAC İran'ın 16 kuruluşu ile 3 kişiye yaptrıım uyguladı

Bu bağlamda, Yabancı Varlıkları Koruma Ofisince (OFAC) İranlı 16 kuruluş ile 3 kişi, yaptırım listesine dahil etti.

Açıklamanın devamında, hayır kurumu olduğu söylenen EIKO ve AQR'nin siyasi muhaliflerden ve dini azınlıklardan kamulaştırılan varlıklar da dahil olmakla birlikte İran ekonomisinin büyük bir kısmını İran lideri Hamaney ve üst düzey İranlı yetkililerin yararına kontrol ettiğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanı olan Steven Mnuchin, konuya dair, "Bu kurumlar, İran'ın elitlerinin İran ekonomisinin büyük bir kısmı üzerindeki yozlaşmış mülkiyet sistemini sürdürmesini sağlıyor." değerlendirmesini yhaptı.

Mnuchin, Amerikanın İran halkına yardım ettiğini iddiasında bulunurken kendilerini zenginleştirenleri hedef almaya devam edeceğinin altını çizdi.