ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, "USS Gerald R. Ford" uçak gemisi ve "USS Normandiya" kruvazörünün İsrail yakınlarındaki Akdeniz sularında birkaç hafta daha kalması talimatını verdiği bildirildi. İsimlerinin açıklanmaması koşuluyla açıklama yapan ABD'li yetkililer, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve USS Normandiya kruvazörünün Akdeniz'deki görev süresinin yeniden uzatıldığını doğruladı. Böylelikle, USS Gerald R. Ford'un Akdeniz'deki görev süresi üçüncü kez uzatılmış olundu.

16 Aralık Cumartesi itibarıyla bölgede, ABD'ye ait toplam 19 savaş gemisi bölgede bulunuyor. Bu gemilerden 7'si Akdeniz'in doğusunda görev yaparken, 12 tanesi ise İran destekli Husilerin İsrail'e giden gemilere saldırılarda bulunduğu Kızıldeniz'de bulunuyor.

SAVUNMA BAKANI'NDAN ORTA DOĞU ZİYARETİ

Austin, USS Gerald R. Ford uçak gemisinin 7 Ekim'den bir gün sonra Doğu Akdeniz'e gitmesi talimatını vermişti. USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubu, 11 Ekim'de bölgeye ulaşmıştı.

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Bakan Austin'in bu haftasonu İsrail, Katar ve Bahreyn'i kapsayan bir Orta Doğu ziyareti yapacağı, bu ziyaretin halihazırda Doğu Akdeniz'de bulunan USS Gerald R. Ford'u da kapsayacağı belirtildi. Austin'in İsrail'deki askeri yetkililerle de bir araya gelmesi bekleniyor.