ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım 2020 ABD başkanlık seçimlerini kaybetmiş, ancak bu sonucu bir türlü kabullenmemişti. Seçimin en başından beri kazandıklarını iddia eden Trump, Joe Biden'ın kritik eyaletlerde öne geçmesiyle seçimde hile yapıldığını ileri sürmüştü. Ancak yetkililer, bu seçimin ABD tarihindeki en temiz seçim olduğunu ifade etmişti. Her köşeden sıkışan Donald Trump, yetkilerini Joe Biden'a yönetmeyi reddediyordu.

TRUMP, GEÇİŞ SÜRECİ İÇİN TAVSİYE VERDİ

Donald Trump, Twitter hesabından yetkilerin devri hususunda bir açıklama yaptı. ABD ülkelerinde federal kurumların arasındaki organizasyonu sağlayan ve başkanlık geçiş süreci işlemlerinden sorumlu olan, yarı özerk, hükümete bağlı kurum olan Genel Hizmetler İdaresi (GSA) Başkanı Emily Murphy'e seslenen Donald Trump, ülkesine bağlılığından ötürü Murphy'e teşekkür ettiğini açıkladı.

'KAVGAMIZ DEVAM EDECEK, GALİP GELECEĞİZ'

Murphy'nin seçimleri kazanan Joe Biden yönetimine geçiş sürecinin başlamaması hususunda sürekli olarak tehdit ve tacizlere maruz kaldığını belirtti. Seçimlerle ilgili olan davalarının güçlü şekilde sürdüğünü açıklayan Trump, "Kavgamızı devam ettireceğiz ve galip geleceğiz. Buna inanıyorum ama ABD'nin çıkarlarını korumak için Emily ve onun ekibine geçiş süreciyle ilgili ilk prosedürleri başlatmaları için tavsiye verdim. Kendi ekibime de aynı tavsiyeyi verdim." dedi.