3 Kasım 2020 ABD başkanlık seçimlerinin sonuçları ilişkin tartışmalar hala sürüyor.

DONALD TRUMP'TAN ŞOK EDEN KARAR

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı Joe Biden seçildi. Ancak Donald Trump seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle görevlerini devretmeyi reddetti.

Gelen son bilgilere göre Donald Trump, seçimlerde hile yapılmadığı yönünde bilgilendirme yapan ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Chris Krebs'in görevine son verdi. Donald Trump aldığı bu kararı Twitter hesap üzerinden duyurdu.

"KREBS'İN AÇIKLAMALARI YANLIŞ"

Yapılan açıklamalarda ABD başkanlık seçimlerinin bu zamana kadarki en temiz seçimler olduğu, seçimlerde herhangi bir hile veya usulsüzlük yapıldığına dair kanıt olmadığı, usulsüzlük tespit edilmediği açıklandı.

Ancak görevlerini bir türlü devretmeyen Donald Trump, bu kararı da kabul etmeyerek kararı açıklayan ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Chris Krebs'in görevine son verdiğini duyurdu.

Trump, yaptığı açıklamada; Krebs'in 3 Kasım 2020 başkanlık seçimlerindeki güvenlik meseleleri ile alakalı açıklamasının oldukça yanlış iddia etti.

"SEÇİMDE BÜYÜK HİLELER YAPILDI" İDDİASI DEVAM EDİYOR

ABD seçimlerinde hile yapıldığına ilişkin ısrarını sürdüren Doanld Trump, usulsüzlük yapılmadığına dair açıklamaların tamamıyla yanlış olduğunu söyleyerek iddialarını sürdürdü.

Seçimlerde büyük hileler ve usulsüzlükler yapıldığını iddia eden Donald Trump, hayatta olmayan insanların adına oy kullanıldığını, seçim merkezlerine gözlemcilerin girmesine müsaade edilmediğini, oy sayımı makinelerinde teknik problemler tespit edildiğini ancak bu tespitlerin tamamen yalan olduğunu ve kendisi için gelen oyların ise rakibi Demokrat Joe Biden'ın hanesine aktarıldığını iddia etti.