Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları bugün sandığa gidiyor. Merakla beklenen ABD Başkanlık seçimlerinde adaylar Donald Trump ve Joe Biden arasındaki kıyasıya süren rekabetin kesin sonucu bugün belli olacak. Vatandaşlar Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden hakkında merak ettiklerini araştırmaya başladı. Peki Joe Biden kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Joe Biden'ın kaç çocuğu var? İşte Demokrat aday Joe Biden hakkında merak edilenler...

Joe Biden nerede doğdu, kimdir?

Eski Amerika Birleşik Devletleri'nin 47. başkan yardımcısı Joe Biden, 20 Kasım 1942 yılında Pensilvanya eyaletinde dünyaya gelmiştir. Tam adı Joseph Robinette Biden Jr.'dır. Joe Biden, ABD'nin 47. başkan yardımcısı olmadan önce 3 Ocak 1973 tarihinden bu yana ABD Senatosu'nda Delaware eyaletinin temsilcisi olarak görev yapmıştı.

Joe Biden, 2008 ABD başkanlık seçimlerine Demokratik Parti'den aday oldu. Ancak Iowa ön seçimlerinde başarısız olan Joe Biden, adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

 

2008 Başkanlık seçimleri, yine Demokrat Parti'den aday olan Barack Obama'nın galibiyetiyle sona erdi. Barack Obama 4 Kasım 2008'deki ABD Başkanlık seçimlerini kazanarak Joe Biden'ı başkan yardımcısı olarak göreve getirdi.

Joe Biden nerede okudu, hangi eğitimi aldı?

Biden, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini, 1953 yılında taşındığı Claymont'da bitirdi. Liseden 1961 yılında mezun oldu ve 1965 yılında Delware Ünivesitesi'nden siyaset bilimi bölümünü bitirdi. Ardından Syracuse Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giren Joe Biden 1969 yılında fakülteden bir avukat olarak mezun oldu.

Joe Biden'ın çocuğu var mı? Joe Biden kaç kez evlendi?

Joe Biden, 27 Ağustos 1966 tarihinde Neilla Hunter ile dünya evine girdi. Ancak Neilla Hunter 1972 yılında vefat etti. Joe Biden ve Neilla Hunter'ın; Naomi, Beau ve Hunter adlarında 3 çocuğu vardır. 

2015 yılında oğlu Bedau, beyin kanseri sebebiyle ölmüştür.

Yıl 1977 yılında Jill Jacobs ile evlendi ve kızı Ashley bu evliliğinden meydana geldi.