Donald Trump, ABD seçim sonuçlarını kabul etmedi, seçimlerde hile yapıldığını ileri sürdü. Ancak seçim yetkililerinin yaptığı açıklama Trump'ı oldukça üzdü. Eyaletler ve federal düzeyindeki seçim yetkililerince yapılan ortak açıklamada, ABD 3 Kasım 2020 seçimlerinin ABD tarihindeki en güvenli seçim olarak kayıtlara geçtiği aktarıldı.

ABD SEÇİMLERİNDE HİLE YAPILDIĞINA DAİR KANIT YOK

Joe Biden, rakibi Donald Trump'a karşı açık ara farkla kazandı. Ancak Donald Trump en başından beri posta yoluyla kullanılan oylarda hile yapıldığını iddia ederek gündemi bulandırdı. Donald Trump, kendisine verilen 2.7 milyon adet oyu bir oylama aleti üreticisinin sildiğini, kritik Pensilvanya eyaletinde ise kendisine verilen oyların rakibi Biden'a gönderildiğini ileri sürdü. ABD eyalet ve federal düzeyinde bulunan yetkililer ise bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Kurumu'na (CISA) bağlı Seçim Altyapısı Hükümet Koordinasyon Kurulu, seçimlerin ABD tarihindeki en güvenli seçimler olduğunu ifade ederek seçimde hile yapıldığına dair bir bulguya rastlanmadığını ifade etti.