Çin, yıllarca süren büyük hükümet sübvansiyonları ve ülke içindeki zayıf talebin bir sonucu olarak, küresel pazarlara elektrikli araçlar (EV'ler), piller, güneş panelleri, yarı iletkenler ve diğer üretilmiş malları satıyor. Pek çok malın küresel fiyatları düşüyor ve diğer ülkelerdeki üreticilere baskı yapılıyor.
 
Yellen ise bu durumdan oldukça rahatsız. Bu nedenle Yellen Bidan yönetimini sürekli olarak Çinin üretim kapasitesi nedeniyle uyarıyor.
 
Yellen Çin'in aşırı üretimine ilişkin uyarılarının, Biden yönetiminin Çin elektrikli araçları, pilleri ve diğer mallarına yönelik yeni tarifeler veya diğer ticari engellere yönelik ilk adım olabileceğini bekliyor.
 
Yellen Perşembe günü Çin'in güneydeki fabrika merkezi Guangzhou'ya gelerek Çinli yetkililere sert bir mesaj verdi: Her şeyden, özellikle de temiz enerji ürünlerinden çok fazla üretiyorsunuz ve dünya bunu özümseyemiyor.
 
Cuma'dan Pazartesi'ye kadar üst düzey Çinli ekonomi yetkilileriyle yapacağı bir dizi toplantıda Yellen, aşırı üretimin Çin için sağlıksız olduğu ve ABD, Avrupa, Japonya ve Meksika'da bu konuda artan endişelerin olduğu yönündeki görüşünü aktarmaya çalışacak.