İran nükleer programındaki kilit isimler arasında yer alan Muhsin Fahrizade, kendisine gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybetti. Tüm dünya bu olayla sarsılırken, Körfez'den ayrılarak Hindistan Donanması ile beraber Malabar Tatbikatı'na katılmak üzere yol alan ABD uçak gemisi "USS Nimitz"e acilen geri dönmesi için çağrı yapıldı. ABD Donanması, konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

GEMİLER ORTA DOĞU'YA DÖNÜYOR

Amerikan CNN televizyonuna bir açıklama yapan, isminin açıklanmasını istemeyen bir savunma yetkilisinin aktardıklarına göre, USS Nimitz gemisinin, gemiye eşlik eden savaş gemileriyle beraber Orta Doğu'ya dönüş yaptığı öğrenildi.

Yetkili, Irak ve Afganistan'daki Amerikan askeri sayısında düşüş olacağını, 15 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 2 bin 500'e kadar ineceğini anımsatarak, geminin, söz konusu bölgedeki Amerikan birlikleri için destek sağlayacağını beyan etti.

SUİKASTTAN ÖNCE EMİR VERİLDİ

Yetkili, İran nükleer programın kritik isimlerinden Muhsin Fahrizade'nin suikaste kurban gitmesinden hemen önce gemiye geri dönüş emri verildiğine dikkat çekti. Muhsin Fahrizade, suikaste uğrayarak yaşamını yitirdi.