Sitenin hacklenmiş olabileceği açıklanırken, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapılan paylaşımlarda "istifa etmiş olabilecekleri" yolunda yorumlar da yer aldı. sosyal paylaşım sitesi Twitter'da dolaşan iddialar arasında, sitedeki bu bilginin Trump karşıtı bir çalışan tarafından girildiği iddia edildi.

ABD Başkanı Trump

İKİ KEZ DEĞİŞTİRİLMİŞ! AÇIKLAMA YAPILMADI

Öte yandan Sitede Donald Trump'ın biyografisinin yer aldığı bölümde, sadece Başkan'ın görev süresinin dolduğu bilgisi yer aldı. Sayfanın farklı zamanlarda en az iki kez değiştirildiği belirtildi. Dünya medyası, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya dair bilgi de istedi. Yetkili kurumlardan daha bir bilginin gelmediği açıklandı.

Sayfaya erişilemiyor

SAYFA ERİŞİME KAPATILDI

Haberin sosyal medya ve ABD medyasında yayılmasının ardından sayfa erişime kapatıldı. Sayfada yer alan bilgide, "Üzgünüz, bu site şu anda teknik sorunlar yaşıyor notu dikkat çekti. Lütfen birkaç dakika sonra yeniden deneyin" ifadesi kullanıldı.

Biden ile Trump

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Buzzfeed'in aktardığı haberine göre; Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, sitedeki Trump ve Pence biyografilerinin değiştirilmesine ilişkin soruşturma başlatılması talimatı verdiğini duyurdu. Buzzfeed, olaya dair bilgi sahibi diplomatlara dayandırdığı haberinde, "değişiklikleri hoşnutsuz bir personelin yaptığını" bildirdi. Diplomatlardan biri, kapalı sistemin 'hack'lenmesinin imkansıza yakın olduğunu açıkladı.