ABD'deki seçimlerin gerçekleştirilmesine tam bir hafta kalmışken Amerikalı vatandaşlar da gönüllerinden geçen adaya posta yolu ile oy vermeyi sürdürüyor. Şu ana kadar ABD'de yapılan anket sonuçlarında ABD Başkanı Donald Trump, demokrat rakibi Joe Biden karşısında sürekli olarak geriye düşse de, Trump'ın danışmanlarından ve iletişim direktörlerinden oluşan bir grup, düzenledikleri basın toplantısında yaptıkları açıklamalarla Trump'ın önemli eyaletleri kesin olarak kazanacağını söyledi. İşte Trump'ın seçim kampanyalarına ilişkin detaylar.

TRUMP KESİN OLARAK KAZANACAK

Trump'ın kıdemli danışmanı Jason Miller, iletişim direktörü Tim Murtaugh ve seçim kampanyası yöneticisi Bill Stepien, düzenledikleri basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldiler. Burada yapılan açıklamalara göre Trump, en kritik eyaletler arasında yer alan Pennsylvania'da şu ana kadar üç kez miting yaptı. Rakip Joe Biden ise Delaware eyaletini tercih etti. Bu eyalet aynı zamanda Biden'ın Senato'ya seçildiği eyalettir.

Senato'dan Amy Coney Barrett'e onay çıktı

Geçtiğimiz akşam, Trump'ın Yüksek Mahkeme adayı olarak sunduğu Amy Coney Barrett; Senato tarafından onaylandı. Barrett yemin töreninin ardından görevinde siftah yaptı. 

Önemli eyaletler Trump'ın olacak

İnsanların gerçek oy kullanmaya başladıkça anket sonuçlarının bir önemi kalmadığına vurgu yapan Stepien, sahadaki oyunun önemine vurgu yaptı. Posta yolu ile oy kullanma sürecinin başlarında demokratların öne geçeceğini bildiklerini söyleyen Stepien, bu durumun beklenen bir şey olduğunu ancak Trump'ın son dönemlerde seçmen kitlesini genişletmesi hasebiyle ABD'deki kriitk eyaletleri kazanacağını belirtti.