Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 3 Kasım 2020 tarihinden bu yana başkanlık seçimleriyle gündemi meşgul etmeye devam ediyor. ABD'den gelen son bilgiye göre kritik eyaletlerden gelecek olan oyların seçim sonuçlarında belirleyici etkiye sahip olacağı belirtildi.

Rakipler ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat aday Joe Biden arasındaki eylemler sebebiyle Amerika'daki gerilim hat safhada.

Trump hile yapıldığını iddia etti

59. başkanlık seçimlerinde meydana gelen oy tartışmasıyla ortalık kızıştı. Şu ana kadar olan başkanlık seçimlerine göre en fazla katılım gerçekleştiği ABD 59. başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Joe Biden, 264 delegede yüzde 49,07 oranında önde gidiyor. Donald Trump ise 214 delege ile yüzde 39,78 oranında geride kaldı.

3 Kasım 2020 gününde gövde gösterisi yaparak seçimi kazandığını ve parti hazırlıklarına başladıklarını iddia eden Donald Trump, posta yoluyla yapılan oylamalarda hile yapıldığını söyledi.

Joe Biden ise bütün oyların tamamen sayılmasını istedi. Seçimde sayımların devam etmesine rağmen Trump, seçimin Yüksek Mahkeme'ye taşınabileceğini söylemişti.

Kritik eyaletler sonuçları belirleyecek

ABD başkanlık seçimlerinde kritik eyaletlerden Arizona, Georgia, Kuzey Carolina, Pennsylvania ve Nevada'dan gelecek olan oyların, seçimlerin kaderini belirleceği ifade edildi.

Seçimde belirsizlik sürerken oy sayımının hala devam ettiği, buna rağmen Biden'ın şu ana kadar tüm başkan adaylarından dahah fazla oy aldığı da dikkatlerden kaçmadı.