ABD vatandaşları 3 Kasım'daki Başkanlık seçimleri için oy vermeye hazırlanıyor. Yapılan son anketler de Joe Biden ve Donald Trump arasındaki farkı gözler önüne sermeye başladı.

15 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında Reuters/Ipsos tarafından yapılan ankete göre, ABD'deki Cumhuriyetçi Parti tabanını oluşturan yaşlı nüfusunun Trump yönetimine olan güveni kaybettikleri görülüyor. Yaşlı vatandaşlar Demokrat Parti'ye geçiş yapıyor.

2016 seçimlerinde Donald Trump'ın ABD Başkanı olarak göreve gelmesindeki en büyük etken yaşlılar olmuştu.

 

JOE BİDEN YAŞLILARIN GÜVENİNİ KAZANDI

55 yaş üstü seçmenler, katılım gösterdikleri ankette Joe Biden için oy kullandılar. Bu bağlamda Joe Biden yüzde 47, Donald Trump ise yüzde 46 oranda oy aldı.

Anket sonuçlarını değerlendiren Cumhuriyetçi stratejist Alex Conant, Trump'ın yaşlı seçmenler olmadan kazanamayacağını vurguladı. Conant, "Trump, yaşlı seçmenlerin güçlü desteği olmadan seçimleri kazanamaz." dedi.

KORONAVİRÜS POLİTİKASINI ONAYLAMADILAR

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün merkez üssü ABD olarak belirlendi. Bu bağlamda yüz binlerce kişi hastalığa yakalandı. Ankete göre ise Mayıs ayından bu yana Amerikalılar'ın yüzde 61'lik oranı, ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs sürecindeki yönetim şeklinden memnun kalmadı.