Sunuculuğu NBC Beyaz Saray muhabiri Kristen Welker tarafından üstlenilen münazarada ikinci kez karşı karşıya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat aday Joe Biden son kez karşılıklı oturarak tüm kozlarını paylaştı. Sert tartışmaların sahne aldığı münazarada iki adayın tartışma konuları arasında ırkçılık, temiz enerji ve ekonomik gelişmeler yer aldı. Joe Biden, Trump'ın döneminde ırkçılığın arttığını söyleyine Donald Trump, bir dönemin ABD Başkanı Abraham Lincoln'ü baz alarak rakibine çıkıştı.

IRKÇILIK TRUMP DÖNEMİNDE ARTIŞ GÖSTERDİ

Tartışmada sık sık tansiyon yükseldi. O anlardan biri de Joe Biden'ın, Donald Trump'ı ırkçılıkla suçlamasıyldı. Biden, Trump döneminde ırkçılığın arttığını söylerken bir dönemin başkanı Abraham Lincoln'ü en ırkçı başkanlardan biri olmakla suçladı. 

Donald Trump ise aday olmaya Barrack Obama'nın başkan olduğunu gördükten sonra karar verdiğini, Obama'nın siyahilere "Süper yırtıcı" dediğini ve polislerin domuz gibi kızartılması gerektiğini söylediğini öne sürerek, oradaki en az ırkçılık yapan kişinin kendisi olduğunu savunup, "Abraham Lincoln haricinde kimse benim yaptığımı yapmadı. Çok liberal insanlar oval ofiste ağladılar." dedi.

BIDEN: ABD'DE EKONOMİ ÇOK KÖTÜ, MAAŞLAR ARTMALI

Joe Biden, ABD'de ekonominin kötü bir noktada olduğunu ve vatandaşların maaşlarında artış yapılması gerektiğini savundu. Maaşların artmaması halinde insanların yoksullaşacağını belirtti.

Trump ise böyle bir durumda işverenlerin batabileceğini, maaşları arttırabilmesi için senatodan onay alması gerektiğini ancak son dönemlerde senatonun hiçbir şeyi onaylamadığını söyleyerek insanlara yardımcı olamadığını ileri sürdü.

Adaylar arasında 'temiz enerji' tartışması

ABD ekonomisinin temiz enerji sayesinde düzelebileceğini söyleyen Biden'a tepki gösteren Trump, rakibinin temiz enerjiye her zaman karşı çıktığını söyledi. Hatta bunu söylerken bir videosu dahi olduğunu ve bu videoyu ortaya çıkaracağını belirten Trump, "Ben vergileri azaltmak istiyorum ama o artırmak istiyor." ifadelerini kullandı. Biden ise hiçbir zaman suyla petrol çıkarmaya karşı olmadığını savundu.