Twitter hesabından ABD başkanlık seçimlerindeki oy sayımıyla ilgili paylaşım yapan ABD Başkanı Donald Trump yeni iddialar ortaya attı. Trump'ın iddialarına göre oy sayım merkezlerine girişler ve pencereler kapatıldı.

Kolaylıkla kazanacağını düşündüğü eyaletlerde geriye düştüğünü söyleyen Trump, oylara yasa dışı şekilde müsaade edildiğini iddia etti. Traktörlerin merkezlerin kapısına çekilerek girişleri engellediğini söyleyen Trump, ayrıca binaların pencelerinin kalın kartonlarla kapatıldığını, bu sayede gözlemcilerin sayım odasında neler olduğunu görmelerinin engellendiğini söyledi.

ABD'de yüz binlerce oy yasa dışı iddiası

Trump, 3 Kasım 2020 günü saat 8'i geçtikten sonra binlerce oyun yasa dışı şekilde kayıtlara geçirildiğini, bu sayede Pensilvanya gibi eyaletlerdeki oy sonuçlarının kolayca değiştirildiğini idda etti. Yüz binlerce oyun da gözlenmesine yine yasa dışı olarak izin verilmediğini aktaran Trump, bu durumun pek çok eyaletteki seçim sonuçlarını değiştirdiğini söyledi.

Aradaki fark yasa dışı şekilde kapandı

Seçimin olduğu gece Pensilvanya da dahil olmak üzere kritik eyaletlerde Joe Biden'la arasındaki oy farkının devasa olduğunu, ancak bu farkın yasa dışı yollarla kapatıldığını iddia eden Trump, daha önceden posta yoluyla kullanılan oylarda da hile yapıldığını ileri sürmüştü.