2020 yılının başından bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) için bütün dünya umutla bilim dünyasında gelecek bir haber bekledi. Bilim dünyası da, beklentileri boşa çıkarmayıp yeni tip koronavirüse karşı yüksek etkinlik gösteren Covid-19 aşısı geliştirmeyi başardı.

Ancak şimdi de, vatandaşların pek çoğu Covid-19 aşısına karşı güvensizlik yaşıyor. Bu sebeple ülkelerin liderleri de, haklarında güven oluşturmak için koronavirüs aşısını kendilerine yaptırıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AŞI OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, bu konuya ilişkin bir açıklama getirerek, halkına fayda sağlayacak Neyi varsa onu yapacağını dile getirmiş, halkı için koronavirüs aşısı olacağını söylemişti. Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de koronavirüs aşısının ilk olarak kendisine yapılacağını duyurmuştu.

ABD BAŞKANI JOE BİDEN AŞI YAPTIRDI

Tüm bunların ardından Amerika Birleşik devletleri'ndeki başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın koronavirüs aşısı olduğu haberi geldi. Delaware eyaletinde bulunan bir hastanede Covid-19 aşısı yaptıran ABD Başkanı Joe Biden, halkı aşıya karşı Güven duymasını sağlamak için aşı olduğunu belirterek korkacak hiçbir şey olmadığının altını çizdi.

Eski Başkan Donald Trump ne zaman aşı olacak?

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, geçtiğimiz Cuma kameraların karşısına geçerek aşı olmuştu. Öte yandan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ne zaman koronavirüs aşısı yaptıracağını dair kesin bir bilgi yok.


Haber düzenleme: Ecem Köksal