Foreign Policy dergisi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'de iktidar olması halinde nasıl bir yol izleyeceği ne dair haddini fazlasıyla aşan bir yazı yayınladı. Akıl almaz yazıda CHP iktidarının nasıl olabileceğine dair tahminler yürütülmesinin yanısıra ABD ve Türkiye arasındaki ilişkiler, "ağır çekim tren enkazına" benzetildi.

CHP'NİN EYLEMLERİ, DIŞARIDA BU SÖYLEMLERE SEBEP OLUYOR!

Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'nin birbirlerine karşıt olan amaçlarla çalışmayı sürdürür şey ifade edilen yazıda bu durumun iki ülkenin arasında çok daha fazla krize yol açacağı ileri sürüldü.

Yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonrasını tasarlamaya kalktıkları görüldü. Yazıda CHP'nin iktidar olmasına ilişkin hayallerin kurulduğu açık bir şekilde belli olurken, Washington'da Erdoğan'a karşı sözde hayal kırıklığı olduğu ve bu hayal kırıklığının artışa geçtiği iddia edildi.

Yazıda, Türkiye ve ABD'nin gerçek anlamda işbirliği yapabilmesinin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonraki iktidarla mümkün olacağı gibi hadsiz bir söylemde bulunuldu.