Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz gün Brüksel'de gerçekleşen AB Liderler Zirvesi'nin bazı ülkelerin beklentilerini karşılamadığını söyleyen Erdoğan, bu ülkelerin taleplerinin haksız olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM KARARI ÇIKMADI

Erdoğan'a 10-11 Aralık tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi soruldu. Türkiye'ye yaptırım kararı çıkmamasını değerlendiren Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

Avrupa Birliği'nin geçtiğimiz gün yaptığı zirve, birkaç ülkenin beklentilerine yanıt vermedi. Zira onların talepleri haksızdı. Doğu Akdeniz üzerinde yaşanan gelişmeler ve bizlerin olumlu tavırları, onların beklentilerin boşa çıkmasına sebep oldu. Türkiye'nin haklı olduğu bir süreç var ve bu süreç içerisinde hakkımızın bize teslim edilmesi lazım.

MÜZAKERENİN MÜMKÜNATI YOK

Mart 2021 döneminde yapılacak olan zirvede yeni bir hazırlık yapılması, bu işin orada müzakere edilmesi yönünde bir beklenti var. Şunu açık bir şekilde söylemek durumundayım ki, oradan bir şey çıkmasının mümkünatı yok.

ÜLKELERİN TÜRKİYE'YE VERMESİ GEREKEN PEK ÇOK HAK VAR

Hakkımızın bize teslim edilmesi gerekiyor. Çünkü şu an Avrupa Birliği'ne üye olan ülkelerin Türkiye'ye vermesi gereken pek çok hak var. Avrupa Birliği'ne üye olan ülkelerin arasında aklıselim olan ülkeler, olumlu yönde bir tavır ortaya koyup bu oyunu boşa çıkmasına sebep oldular.