Hollanda uyruklu bir gazeteci, AB'nin dijital ve çok gizli olan toplantısına davetsiz olarak katılım gösterdi. Sosyal medyada yer alan bir fotoğraf üzerinde AB Savunma Bakanları Toplantısı'nın giriş bilgilerini gören gazeteci, davetsiz olarak toplantıya bağlandı. Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld, Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmadan önce sosyal medyadan bir paylaşım yapmıştı. Fotoğrafta yer alan bilgileri gören gazeteci ise bu bilgileri kullanarak toplantıya giriş yaptı.

TOPLANTI ADRESİNİ VE ŞİFREYİ GÖRDÜ

RTL Nieuws kanalında teknoloji muhabiri olarak görev yapan Daniel Verlaan, bakanın paylaştığı fotoğrafta dijital olarak gerçekleşen toplantıya ait adresin 6 hanesini ve şifrenin de 5 hanesini görünce birkaç deneme yaptı. Sonunda şifreyi doğru bir şekilde giren gazeteci, davetsiz bir şekilde toplantıya bağlandı.

Toplantıda bakanlara gülerek el salladı

Verlaan, bakanların gizli toplantısına giriş yaptıktan sonra gülerek bakanlara el salladı. O anlar, RTL Nieuws kanalı tarafından yayınlandı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise, gazeteciye gizli bir toplantıya giriş yaptığının farkında olup olmadığına ilişkin bir soru yöneltti.

Gazeteci ise bunu bildiğini beyan ederek özür dilediğini ve toplantıdan çıkacağını söyleyince Borrell, "Bu yaptığınızın bir suç olduğunun farkındasınız, değil mi? Polis gelmeden önce derhal çıksanız iyi olur." ifadelerini kullandı.

Olayın ardından toplantı sona erdi

Hollandalı gazetecinin bir anda toplantıya bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. AB yetkilisi ile bunun yasa dışı bir hareket olduğunu ve ilgili makamları bilgilendireceğini açıkladı.