Yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını kapsamında, yılbaşında insanların kalabalık ortamlarda bulunmasına engel olmak adına alınan tedbir kararları çerçevesinde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması, bu akşam saat 21.00'den itibaren başlayacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ek genelgeye göre yılbaşında sokak kısıtlaması, 31 Aralık 2020, akşam saat 21.00'den itibaren başlayarak 4 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek. Yasak, 4 Ocak 2021 sabah saat 05.00'te sona erecek. Hafta sonu kısıtlamalarında uygulanan esas ve usuller, 4 günlük yasak boyunca geçerli olacak.

YILBAŞI SOKAK KISITLAMASINDA AÇIK OLAN YERLER

Vatandaşlar yılbaşında uygulanacak yasak boyunca hangi işletmelerin açık olacağını merak ediyor. Arama motoruna sıklıkla, "Sokağa çıkma yasağında açık olan yerler hangisi?" şeklinde cümleler yazılıyor. İşte yılbaşında açık olacak yerler...

LOKANTA, RESTORAN, TATLICI VE PASTANELER AÇIK OLACAK

Yasak süresi boyunca lokanta, restoran, tatlıcı ve pastaneler bugün gece yarısına kadar (saat 00:00) yalnızca paket servis şeklinde hizmet verecek. İş yerleri hafta sonları uygulanan yasakta olduğu gibi Cumartesi ve Pazar sabah 10.00 ile gece 00:00 arasında açık olacak. Yalnızca paket servis hizmeti verilecek.

BAKKAL, MANAV, KURUYEMİŞÇİ VE KASAPLAR AKŞAM 5'E KADAR AÇIK

Hafta sonu Bakkal, manav, kuruyemişçi ve kasaplar 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Aynı süre içinde bakkallar ve marketler, alınan siparişleri teslim edecek.

YALNIZCA EKMEK SATIŞI YAPILAN BAYİLER HİZMET VERECEK

Fırın, unlu mamul ruhsatı olan iş yerlerinde yalnızca ekmek satılan bayiler açık olacak. Internet üzerinden sipariş alan firmalar da kısıtlama süresi boyunca sabah 10.00 ile gece 00:00 arasında sipariş teslimi yapabilecek.

YÜRÜME MESAFESİNDE OLAN İŞLETMELERE GİDİLEBİLECEK

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılamak için ikamet ettikleri yere en yakın olan bakkal, manav, market, kuruyemişçi, kasap, fırın veya ekmek satış bayilerine yürümek suretiyle gidip gelebilecek.


Haber düzenleme: Ecem Köksal