Bu bağlamda İçişleri Bakanlığı daha evvel çıkarılan genelgede sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanan süre ve günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemeleri ile ulaşmaları noktasında herhangi bir bir zorlukla kalmamaları açısından gerekli tedbirler alındı.

Maket ve bakklar açık olacak

Öte yandan market, bakkal, manav, kasap, ve kuruyemişçiler, cuma, cumartesi ile pazar günlerinde saat 10.00-17.00 arasında açık olacak.
Bu bağlamda belirtilen süreler içinde marketler ve bakkallar alacakları siparişleri teslim edebilecekler.

Buna göre Kokanta ile restoran, pastane ve tatlıcı gibi iş yerleri bugün saat 00.00 olmakla sadece paket servisleri verebilecek şekilde faaliyet verecek, bu iş yerleri cuma, cumartesi ve pazar günü 10.00-00.00 saatlerinde paket servis faaliyetlerine devam edebilecekler.

Fırınlar hizmet verebilecek

Ekmek üretim yerleri haftasonu cumartesi ile pazar günleri yapıldığı fırın vb. ünlü mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinde sadece ekmek satan bayilerin açık olacağı belirtildi. Bu bağlamda internet üzerinden online sipariş firmaları uygulanan kısıtlama süresince 10.00-00.00 saatleri arasında sipariş teslim edebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı günlerde vatandaşların ikametlerine yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiş ve fırın veya ekmek satış yerleri gidebilinecek.
Uygulanan kısıtlama süresince balıkçı ve balık tezgahları iş yerleri gibi 10.00-17.00 saatlerinde hizmet verebilecekler.