Kyuşu bölgesinin tamamını etkisi altına alan Haişen tayfunu nedeniyle Kagoşima, Kumamoto, Miyazaki ve Nagazaki eyaletlerinde 17 kişi yaralandı, 142 bin evde enerji kesintisi meydana geldi. Kyuşu'da 8 milyondan fazla kişi için tahliye emri yayımlandı.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) yetkilileri, şiddetli yağmur, kuvvetli rüzgar, fırtına dalgalarına karşı bölge sakinlerinin tedbirli olmalarını istedi.

KORONAVİRÜS FAKTÖRÜ

Miyazaki Belediyesi'nden gelen açıklamalara göre, acil toplanma merkezlerinin kapasitelerinin yüzde 50 olarak doldu. Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri doğrultusunda, sosyal mesafe kurallarının uygulanması adına merkezlere daha fazla vatandaş kabul edilmeyeceği bildirildi.

KUMA NEHRİ'NİN TAŞMASINDAN KORKULUYOR

Altyapı Bakanlığ tarafından yapılan açıklamalara göre, taşkınlara karşı 11 eyalette 73 barajda su boşaltıldı ve Temmuz ayında 14 kişinin hayatını kaybettiği taşkınlara sebep olan Kuma Nehri'nin yeniden taşmasından korkulduğu belirtildi.

TAYFUN İLERLİYOR

Kyuşu bölgesinde yatırımları bulunan Toyota, Nissan ve Sony gibi firmalar güvenlik açısından aldıkları önlemle tesisleri geçiçi olarak kapattıklarını duyurdu.

Güneydeki ada eyaleti Okinawa ile Kagoşima'ya bağlı Amami-Oşima Adası'nı geçen Haişen tayfununun, Pazar gecesinden itibaren Kyuşu'nun batı sahilinden kuzeye ilerleyerek hafta içinde Kore Yarımadası'na ulaşacağı tahmin ediliyor.