#BirSözümVar kampanyası, iş dünyasından sanat camiasına, siyasetten akademiye, toplumun farklı kesimlerinden etki alanı yüksek kadınların ve erkeklerin desteğiyle hayata geçirildi.

Yanındayız Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde iş dünyasından sanat camiasına, siyasetten akademiye toplumun farklı kesimlerini bir araya getirdi. Kadınların ve erkeklerin bir araya geldiği kampanya kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği için bakış açılarını ortaya koyan iş insanları, sanatçılar ve kurum temsilcileri #BirSözümVar etiketiyle videolarını paylaşarak duyarlılıklarını ve taahhütlerini ortaya koydular. 

Kadın erkek eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalarını sürdüren ve bu amaçla erkeklerin aktif katılımını ön plana çıkaran Yanındayız Derneği, erkeklerden erkeklere köprü kurarak faaliyetlerini hayata geçiriyor. #BirSözümVar kampanyasında öncelikli olarak ‘Yanındayız Erkekleri’nin kampanyanın öznesi olduklarına dikkat çeken Yanındayız Yönetim Kurulu Başkanı Selen Okay Akçalı, “Kadın hakları konusunda kadınların savunuculuk yapmasına, eylemde bulunmasına alışkınız. 8 Martlarda sesini yükselten, beklenti ve taahhütlerini ortaya koyanlar kadınlar oluyor. Bu kampanya ile paradigma değişikliği için çabamızı ifade etmek istedik. Bu defa kadın hakları için erkekler niyetlerini, geleceğe dair hedeflerini ortaya koydu, ‘Bu konuda benim de söyleyecek bir sözüm var’ dedi. Onların başlattığı bu hareket toplumun her kesiminden liderler tarafından sahiplenilerek genişledi” ifadelerini kullandı. 

Kadınların toplumdaki statüsünün iyileştirilmesi ve hak mücadelelerinde bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlatılması için önemli olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir günlük kutlamanın dışına çıkarıp tüm yıla yayılacak eylem çağrısına davet eden #BirSözümVar kampanyasına 120 isim destek verdi. 

#BirSözümVar kampanyasına katılan isimler: 

Ahmet Turgut, Akın Türkoğlu, Ali Fuat Orhanoğlu, Arda Akçalı, Aylin Gezgüç, Bahadır Erdem, Bahadır Kaleağası, Barış Akyürek, Barış Ülker, Bernard Arkas, Burak Karabacak, Burhan Karaçam, Bülent Gürcan, Cem Eriç, Cem Yenel, Cenk Akıncılar, Çağhan Kızıl, Çetin Ünsalan, Çiğdem Ayözger Öngün, Derin Altan, Didem Balçın, Didem Duru, Ebru Dildar Edin, Ebru Dorman, Ebru Firuzbay, Elif Ergu Demiral, Emine Erdem, Emre Kurtoğlu, Ercan Saatçi, Erden Timur, Esra Bezircioğlu, Evren Bingöl, Faruk Eczacıbaşı, Fuat Pamukçu, Giray Altınok, Gökdeniz Gür, Gökhan Öğüt, Güçlü Batkın, Gülden Türktan, Gülin Yücel, Hale Ökmen Ataklı, Halil İbrahim Öztürk, Hande Ortaç, Hande Şenova, Hande Tibuk, Hanife Dağıstanlı, Hikmet Koyuncuoğlu, Itır Erhart, İbrahim Betil, İbrahim Selim, İlker Güneş, İnci Haseki, İsmail Aydemir, İsmet Peker, İzel Levi Çoşkun, Janset, Kemal Doğulu, Kerem Dicle Coşkun, Kıvılcım Pınar Kocabıyık, Koray Bilici, Kubat, Laki Vingas, Lale Saral Develioğlu, Mehmet Cevdet Karahasanoğlu, Mehmet Uçak, Melek Pulatkonak, Meral Tamer, Mert Fırat, Mete Sönmez, Mithat Bülent Özmen, Munteha Adalı, Murat Göllü, Murat Günenç, Mustafa Akın Özerdem, Mustafa Alpagut, Mustafa Kemal Sözkesen, Mustafa Özer, Müge Yalçın, Naciye Kurtuluş Sime, Nergis Ayvaz Bumedian, Nilden Bayazıt, Nur Ger, Orhan Turan, Osman Ünal, Ömer Yüngül, Öner Çelebi, Özge Doğan, Pınar Kuriş, Ramazan Sesler, Sanem Oktar, Sebla Kutsal, Selen Okay Akçalı, Serdar Savaş, Seren Ulualp Özüt, Serhan Ok, Serhat Soğukpınar, Serter Akçalı, Shirli Ender Büyükbay, Sinan Kavala, Sinan Özer, Sitare Sezgin, Süha Taşpolatoğlu, Süleyman Sönmez, Şefik İnan, Şenova Ülker, Şerdil Dara Odabaşı, Şükrü Ünlütürk, Tamer Saka, Tijen Mergen, Tufan Alatan, Uğur Kılıç, Umut Aydın, Uygar Doyuran, Ümit Özlale, Ümran Beba, Varol Yaşaroğlu, Verda Emiroğlu, Yılmaz Bayraktar, Yılmaz Yıldız.