750 milyon liraya mal olacak olan Sarıkamış-Horasan Karayolu çalışmaları son sürat devam ederken, 65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Ahmet Arslan, Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus KılıçSarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürü Esat Mahmut Partal, Kars Karayolları 18. Bölge Müdürü Behcet Eren ve AK parti İl Başkanı Adem Çalkın, 34 kilometresi bu yıl kullanıma açılacak olan projeyi incelemek üzere geldi.

ULUSLARARASI STANDARTTA BİR YOL AĞI

Yolun 23 kilometresinin Erzurum, 23 kilometresinin ise Kars il sınırları içinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yunus Kılıç, yolun içinde toplam 780 metre olan 5 viyadüğün yer aldığına da dikkat çekti. Kılıç, "Handere eski yoldan kışın sıkıntılar çekilecek. Yüksek tonajlı araçlar geçmiyor. Bu sıkıntı tamamlanıyor. Ve insanımız uluslar arası standartta bir yol ağına kavuşuyor." dedi.

KASIM AYININ İKİNCİ YARISINDA HİZMETE AÇILABİLİR

65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, yolun Kasım ayının ikinci yarısında açılmasını planladıklarını bildirerek, "Teknik özellikleri nedeniyle büyük bir proje, Türkiye bu tür projeleri, 10-15 yılda yapamıyorken, şimdi 2-3 yılda yapabilir hale geldi. Hamd olsun, şükür olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

MAVİ YOLCULUK KEYFİ

Karayolunun inşaası tamamlandığında Karslıların yol sorunu kökünden çözülmüş olacak. Ayrıca, Karakurt-Horasan yolu, Karakurt Barajı'nın da su tutmasıyla yol üzerinden geçen vatandaşlara maviler içinde bir yolculuk deneyimi sunacak.