Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Anayasa ve yasalarımızı demokrasimizi, hak ve özgürlükleri kalkınma mücadelemizi destekleyecek adımlarla çareyi başka yerlerde değil, hep burada aradık.

Yeni yönetim sistemimizle, yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkilerin tanımını belirtip, bu sürecin en sağlıklı şekilde yürüyecek sistemi zaten kurduk.

Sistemi daha ileriye taşıyacak restorasyonu da yine Meclis'imizle birlikte yapmayı umut ediyoruz. Bu umudun gerisinde 20 yıllık emek ve kazanım vardır.

'HEDEFLERİMİZE ENGELLERE RAĞMEN BÜYÜK ÖLÇÜDE ULAŞTIK'

Bundan 20 yıl önce milletimize ne söz verdiyse Rabbim hepsini yerine getirebilmeyi nasip etti. 2023 hedeflerimizden, dünyada yaşanan onca krize rağmen asla vazgeçmedik, asla sapmadık, asla geri atmadık.

Cumhuriyetimizin ilk asrını tamamlarken 2023 hedeflerimize de, önümüzde çıkartılan engellere rağmen büyük ölçüde ulaştık.

Başka bir ülkenin başına gelse çok büyük yıkımlara felaketlere yol açacak nice badireleri Allah'ın yardımı milletimizin desteğiyle atlattık.

6'LI MASANIN ORTAK MUTABAKAT METNİ

Önceki gün 6 parti güya aylarca çalışıp hazırladıkları ortak politikalar metni yayınladı. Böyle bir metin hazırlanınca insan ister istemez bir beklentiye giriyor. Biz 20 yıldır gece gündüz çalışmaktan bazı şeyleri ihmal etmiş hatta bazı konularda hata yapmış olabiliriz.

Karşımızda cumhurbaşkanı adayı beklemekten aciz bir masa olduğunu unutmuyoruz. Bu masanın bizim hedeflerimizi aşacak bir belge ortaya koymasına pek de ihmal vermiyoruz. Bir bakalım dedik ne yapmışlar diye keşke bakmaz olaydık. Bu partiye umut bağlayanlar arasına çok üzüldük.

KALPLER TAMAMEN MÜHÜRLENMİŞ

Muhalefetin açıkladığı metnin başlıklarıyla ilgili değerlendirmeyi genel merkezimiz ve bakanlıklarımız yeri geldiğinde paylaşacaktır. Bunlar bırakın yeni projeler yormayı, ülkede ne yapılıp ne edildiğine bakmamışlar. Baksalar vaat ettiklerinin fazlasının da yapılmış, ya da yapılmakta olduğunu görürlerdir. Gözleri var görmüyor, ağzı var konuşmuyor. Çünkü kalpler tamamen mühürlenmiş.

3-4 muhterise koltuk ayarlamak için yeni bakanlıklar icat etmeyi... Siyaset bilimi birinci sınıf öğrencilerine söyleseniz gülmekten katılacakları vaatleri ortaya yazmazlardı. Açıkladıkları metinde güya herkese selam veriyorlar. Kayyumu kaldıracağız, belediyelere özerklik vereceğiz diyerek masa altı ortakları HDP'ye selam veriyorlar. Genel Kurmay Başkanlığına ve MİT başkanlığına saldırarak bu kurumların baş ezdikleri tüm terör örgütlerine ve onları kullananlara selam veriyorlar.

BABACAN'IN 'AVRUPA BİZE AFERİN DİYECEK' AÇIKLAMASINA TEPKİ

Akkuyu güç nükleer kamu özel projelerine dokunacağız diyerek ülkemizin güçlenmesini istemeyen batıya selam veriyorlar. Hatta içlerinden bir tanesi; Batı bize aferin diyecek. Yazıklar olsun. Ya sen Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın? Düştükleri hale bak.

'BİR TEK MİLLETİMİZE SELAM VERMEMİŞLER'

Ülkemizin pek çok konuda egemenlik haklarından vazgeçmesine bağlanan F-35 projesine geri döneceğiz diyerek bilinçli ve sistematik Türkiye düşmanlığı yapanlara selam veriyorlar. Ege'deki haklarımızdan vazgeçeceğiz diyerek Yunanistan'a selam veriyorlar. Bir tek kazanımları ve hayalleri ile milletimizin kendisine selam vermemişler.

'SİZ DÜN BENİM YANIMDA DEĞİL MİYDİNİZ?'

Tamam cumhurbaşkanı adayını belirlemekte tembellik ediyorsunuz onu anladık ta bari vaatlerinizi oluştururken azıcık ders çalışsaydınız. Siz dün benim yanımda değil miydiniz? Benim yanımdayken Merkez Bankası'nın Ziraat Bankası’nın İstanbul'a gidişini konuşmadık mı? O gün ne iş yapıyordunuz. Herhalde bunlar uykudaydı.

Önümüzdeki 5 yılda %5 büyüme vaadinde bulunuyorlar. Önümüzdeki 5 yılda 5 milyon istihdam sözü veriyorlar. Her tarafı tel tel dökülen programla milletin karşısına çıkıyorlar. Türkiye böylesine sakil bir muhalefeti hak etmiyor.

'BAY BAY KEMAL'

Muhalefetin en üst düzeyin temsilcisi Kılıçdaroğlu'nun idrağını gösteren şu örnek bile kara mizah içinde yaşadığımızın göstergesidir. Adaylığını zor yetiştirecek. Milletin her işi gibi muhalefetin sloganını bulmak da bize kaldı. Madem Bay Kemal bu ifadeyi çok sevdi. Bundan sonra kullanacağı yeni sloganını da vereyim: Bay Bay Kemal. Telifini de istemeyiz, bizden yana helali hoş olsun.

'ELBETTE DALGAMIZI GEÇERİZ'

Siz dalga geçilecek iş yaparsanız elbette biz de dalgamızı geçeriz. Milletin gülmeye de ihtiyacı var. Hiçbir işe yaramıyorsunuz bari o işe yarayın. Eğer siz kulak verilecek iş yaparsanız biz de size o nazarla bakarız. Esasen yaptığı siyaset değil alenen asisliktir.

'ALLAH'TAN KORKMADIKLARINI BİLİRİZ DE MİLLETTEN UTANMADIKLARI DA KESİN'

Madem biz Cumhurbaşkanı adayı çıkaramıyoruz, Cumhur İttifakı da çıkaramasın demenin başka anlamı olabilir mi? Bizim vizyonumuz yok, Cumhur İttifakı'nın da olmasın demenin başka manası olabilir mi? Aslında bunların tarihleri benzer işlerle dolu olduğu için bunlara şaşırmamak lazım. Dün hayallerini ve hayatını çaldıkları merhum Menderes'in sloganını çalarak genel merkezlerine asmışlar. Allah'tan korkmadıklarını biliriz de milletten utanmadıkları da kesin.

'MİLLETİMİZ 14 MAYIS'TA YETER DİYECEK'

Milletimiz 14 Mayıs'ta bu hasis siyasetine, bu utanmazlık siyasetine yeter diyecektir. Biz sözü de kararı da milletimize bırakarak 14 Mayıs için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. Birileri kendi sırça köşklerinde siyasetçilik oynayadursun biz milletimize gitmeye sürdürüyoruz. 49 il ziyareti yaptık. Daha bu hafta Denizli'de 2500 konfeksiyon sektöründe hanım kardeşlerimizle bir araya geldik. Bu hafta da Aydın'dayız. Durmak yok.

'MİLLETİN KAZANIMLARINA GÖZ DİKMEK DIŞINDA HEVESLERİNİN OLMADIĞI ORTADA'

Biz yine sözümüzü milletimize söyleyecek, yarışımızı kendi proje ve icraatlarımızla yapacağız. Onlar sağa sola göz kırpa dursun, biz Türkiye Yüzyılı'nın inşasına başlayacağız.

Açıkladıkları programı ülkenin meselelerini çözmek için değil, Batılı efendilerinden aferin almak için hazırladıklarını ikrar etmekten çekinmiyorlar. Biz politika metinlerin gerisindeki rövanşist zihniyete yabancı değiliz. Gezi olaylarında şart olarak önümüze konan, uluslararası mecralarda karşımıza çıkarılan ne varsa hepsi bu metnin ruhunda mevcut. Biz Türkiye Yüzyılı hayali ile geleceğe bakarken bunların milletin kazanımlarına göz dikmek dışında heveslerinin olmadığı ortada.

14 Mayıs seçimlerine ilk günkü heyecanla, azimle hazırlanıyoruz. Bay Kemal bu akşam TRT yayını Çankaya Köşkü'nde yapacağım. Çankaya Köşkü bizim şahsi malımız değil. Külliyemiz de milletin malıdır. Bunlar seni niye bu kadar rahatsız etti? Siyasi hayatlarında tek bir seçim kazanamamış olanların Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bakanlık, kurum için birbirlerini tekmelemeleri niyetlerini ortaya koyuyor. 14 Mayıs'ta milletimiz bu yağmacılara yeter diyecektir.

-

Ayrıntılar geliyor..