Fatih Portakal Youtube kanalında konuk ettiği HDP milletvekili Garo Paylan'a 'PKK terör örgütü müdür?' sorusu yöneltti.

Garo Paylan'ın sözü uzatarak PKK'ya terör örgütü diyememesi üzerine araya giren Fatih Portakal, "Bana sorsalar PKK terör örgütüdür diyebilirim ama size sorulduğunda bu soruya net bir cevap veremiyorsunuz" dedi.

Portakal'ın 'PKK terör örgütü müdür?' sorusu üzerine Garo Paylan, 'PYD ve PKK'nın bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Suriye demokratik bir ülke olmadığı için orada ki bazı unsurlar aşırılıkçı noktalara geldiler. PYD kendi kimliği halklarla daha farklı bir yaşam öneriyor. Demokrasinin önü kapatıldığı zaman şiddet öne çıkmıştır' cevabını verdi. Fatih Portakal ise, 'Bana sorsalar PKK terör örgütüdür diyebilirim ama size sorulduğunda bu soruya net bir cevap veremiyorsunuz' dedi.

Garo Paylan, "PYD ve PKK'nın bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Suriye demokratik bir ülke olmadığı için orada ki bazı unsurlar aşırılıkçı noktalara geldiler. PYD kendi kimliği halklarla daha farklı bir yaşam öneriyor. Demokrasinin önü kapatıldığı zaman şiddet öne çıkmıştır" dedi.

Fatih Portakal, ise Paylan'ın sözlerine karşılık, "Bana sorsalar PKK terör örgütüdür diyebilirim ama size sorulduğunda bu soruya net bir cevap veremiyorsunuz" ifadesini kullandı.