Muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adayı üzerinde bir türlü anlaşamaması altılı masaya yakınlığı ile bilinen MetroPOLL Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar tarafından eleştirildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında yaşanan çekişmeye dikkat çeken Özer Sencar küçük partilerin tavrına da dikkat çekerek “birer but koparma niyetindeler” dedi.

MetroPOLL Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, katıldığı canlı yayında, masanın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ancak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in buna direttiğini söyledi.

“ALTILI MASA DİYE BİRŞEY KALMADI”

Sencar, “Amacı nedir altılı masanın? Erdoğan karşısında çıkaracağı adayın kazanmasıdır. Bu adayın kimliğinin ikinci derecede önemli olması lazım. Ama şu anda altılı masanın amacı, Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday yapmak. Bu diğer partilere de kaybettiriyor. Bence Meral Hanım’ın son konuşmalarından sonra altılı masa diye bir şey kalmadı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Başından beri Meral Hanım’ı razı edemedikleri için adayı açıklayamadılar. 6-7-8 aydır aday açıklamamalarının sebebi, söyledikleri değil. Kemal Bey, Meral Hanım’ı razı edemiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, oy birliği ile kendisini aday göstertmek için çabalıyor. Ama Meral Hanım, başından beri direniyor. Meral Hanım’ın kenara itilerek Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi mümkün değil.

“KÜÇÜK PARTİLER BİRER BUT KOPARMA DERDİNDE”

Diğer partilerin oyu zaten 4 puan. Meral Hanım’ın 12 puan. Dolayısıyla Kemal Bey’in tercih etmesi gereken 4 kişi değil, Meral Hanım olmalı. Meral Hanım’ın bir pazarlığı yok ki Kemal Bey’le, şunu isterim bunu isterim gibisinden… O küçük partilerin her biri, birer but koparma niyetinde.” dedi.