Toplantıda, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının netleşmesine kesin gözüyle bakılırken adayın açıklanmasının bir başka toplantıya bırakılacağı belirtiliyor.

Altılı Masa toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, genel başkanlardan birinin aday olmasının mutabakatı güçlendireceğini ifade etmişti.

Hafta sonu önce parti grubunu ardından Parti Meclisini toplayan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde CHP’nin tek yetkili ismi olmuştu.

6’lı Masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem de, CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu dışında başka bir ismin önerilmeyeceğini söyledi. 6’lı Masanın belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayı ile diğer kadronun 10 Mart’tan sonra yapılacak bir tanıtım toplantısı ile kamuoyuna duyurulacağı ifade ediliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında, adaylığı parti içi mesele ya da yazıhane muhabbeti olarak görenlere seslenmek istediğini belirterek, “Bunu herkes üzerine alsın ve çok iyi düşünsün. Ve kimse unutmasın, bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Sahici bir mücadele için önce kendinle barışmak gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi görmek gerekir. Bizim yolumuz dün de aynıydı, bugün de aynı” yorumunda bulundu.

Akşener’in bu sözleriyle kimi kastettiği merak edildi.