E-Devlet sistemindeki 65 yaş üstü vatandaşlara özel olarak Ankara ilinin Gölbaşı ilçesinde başlatıldığı bilinen "Adrese Teslim Şifre Başvuruları" hizmeti, Keçiören ilçesinde de uygulanmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, söz knousu uygulamanın pilot çalışmaları sonrasında Türkiye genelinde kullanıma açılacağı bilgisini verdi.

E-DEVLET KAPISINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafından yapılan açıklamaya göre, e-Devlet Kapısı'nda yeni bir dönem başladı. 65 yaş üstü vatandaşlar bundan böyle e-Devlet şifresi temin etmek için PTT şubelerine kadar gitmeye gerek kalmadan başvuruları e-Devlet Kapısı üstünden kolay bir şekilde yapabilecek ve şifrelerini evde oturdukları esnada teslim alabilecekler.

Yeni tip koronavirüs salgını kapsamında geliştirildi

Ali Taha Koç, söz konusu projenin, tüm dünyayla beraber ülkemizi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19 veya kovid-19) ile olan mücadele çerçevesinde geliştirildiğinin altını çizdi.

BAŞVURU FORMUNU DOLDURUP ŞİFRE ALABİLECEKLER

Koç, daha önce e-Devlet şifresi almayan 65 yaş üstündeki vatandaşların, "turkiye.gov.tr" adresine girerek başvuru formu doldurup, e-Devlet Kapısı şifrelerini adreslerine teslim edilmesi talebinde bulunabilecekleri, ayrıca başvuru sürecini de takip edebileceklerini anlattı. Hizmet ve pilot çalışmalarının devam ettiğini beyan eden koç, çalışmalar bittikten sonra uygulamanın tüm Türkiye için geçerli olacağını ifade etti.

Yüz yüze kimlik doğrulaması yapılacak

Şifre tesliminin ilgili kişi ile yüz yüze olarak kimlik doğrulaması gerçekleştirildikten sonra yapılacağı beyan edildi.