Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ülke genelinde geçtiğimüz gün saat 21.00'dan başlayan sokağa çıkma yasağı, hafta sonunu tamamen kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00'te bitecek.

30 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan karar doğrultusunda, hafta sonları tamamen sokağa çıkma yasağı, hafta içi ise saat 21.00'den sabah saat 05.00'a kadar kısıtlama uygulanmasına karar verilmişti.

 

56 SAATLİK KISITLAMA BAŞLADI

Alınan yeni kararlar doğrultusunda sokak kısıtlamaları, hafta sonları tamamen uygulanmaya başladı. İkinci bir emre kadar hafta sonları komple yasak uygulanmaya devam edecek. Yasağın ne zaman tamamen kaldırılacağı ise henüz bilinmiyor.

Vatandaşlar, 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması boyunca ev ihtiyaçlarının nasıl giderileceğini merak ediyor. Bakanlık açıklamasına göre marketler belli saatlerde açık kalacak. Peki hafta sonu marketler ne zaman, saat kaçta, kaça kadar açık olacak?

MARKETLER SAAT 10.00'DAN İTİBAREN AÇIK OLACAK

Vatandaşlar hafta sonu kısıtlamasının olduğu saatler içinde acil ihtiyaçlarını karşılayabilsin diye market, manav, bakkal, kuruyemişçi ve kasaplar sabah saat 10.00 ile akşam saat 17.00 saatleri arasında açık bulunacak. Vatandaşlar, yürüme mesafesinde bulunan market, manav, bakkal, kuruyemişçi ve kasaplara gidip alışveriş yapabilecek.